Διεθνή

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στο Βανκούβερ – Σε επιφυλακή οι Αρχές για τσουνάμι

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στο Βανκούβερ – Σε επιφυλακή οι Αρχές για τσουνάμι
Σεισμός τώρα: Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε σε μια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου Βανκούβερ, στις ακτές του Καναδά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σεισμός τώρα: Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε σε μια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου Βανκούβερ, στις ακτές του Καναδά στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Οι Αρχές είναι σε επιφυλακή για τσουνάμι, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί ως τώρα προειδοποίηση.

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στο Βανκούβερ – Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Δεν υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης, που σύμφωνα με το USGS είχε μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων, και επίκεντρο θαλάσσια περιοχή περίπου 225 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πορτ Χάρντι.

Λίγα λόγια για το Βανκούβερ

Το Βανκούβερ (αγγλικά: Vancouver) είναι παραθαλάσσια πόλη και βασικό λιμάνι στα νότια βαθύπεδα της νοτιοδυτικής Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Η πόλη ορίζεται από τα στενά της Τζόρτζια, τον κολπίσκο Μπούραντ, τον ποταμό Φρέιζερ, την πόλη Μπέρναμπι και τις περιοχές προσχώσεων του πανεπιστημίου. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τον ναυτικό Τζορτζ Βανκούβερ, βρετανό εξερευνητή που ταξίδεψε στην περιοχή.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η πόλη του Βανκούβερ έχει πληθυσμό 603.502 κατοίκων ενώ η μητροπολιτική περιοχή 2.313.328. Το Βανκούβερ είναι η μεγαλύτερη αστική περιοχή στον δυτικό Καναδά και η τρίτη σε πληθυσμό σε όλη τη χώρα, αν και ως δήμος είναι όγδοος σε πληθυσμό στον Καναδά. Οι κάτοικοί του παρουσιάζουν εθνική πολυμορφία, καθώς το 52% των κατοίκων του έχουν άλλη μητρική γλώσσα από τα αγγλικά.

Το Βανκούβερ αρχικά εποικήθηκε από Ευρωπαίους στα 1860 ως συνέπεια του αποικισμού της Βρετανικής Κολομβίας εξαιτίας της αναζήτησης χρυσού στους ποταμούς Φρέιζερ και Καριμπού. Έχει καταταγεί από το οικονομικό γκρουπ EIU, μεταξύ των κορυφαίων δέκα πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου για πέντε συνεχόμενα χρόνια.  Oι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2010 διεξήχθησαν στο Βανκούβερ από τις 12 Φεβρουαρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments