Αθλητισμός

Σαμίρ Νασρί: Ανακοινώθηκε από την Άντερλεχτ (vid)

Σαμίρ Νασρί: Ανακοινώθηκε από την Άντερλεχτ (vid)
Σαμίρ Νασρί: Η Άντερλεχτ ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου μεσοεπιθετικού.

Σαμίρ Νασρί: Στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Άντερλεχτ θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν ο Σαμίρ Νασρί, καθώς ο Βελγικός σύλλογος ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του 32χρονου, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Γουέστ Χαμ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα βρει τον καλό του φίλο και πρώην συμπαίκτη του, Βενσάν Κομπανί, ο οποίος είναι πλέον παίκτης-προπονητής στην Αντερλεχτ.

Μάλιστα ο Νασρί αποτελεί προσωπική επιλογή του Κομπανίο, ο οποίος πιστεύει στον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι. Οι Βέλγοι αποφάσισαν να ανακοινώσουν τον ποδοσφαιριστή με έναν αρκετά εντυπωσιακό τρόπο. Συγκεκριμένα, τον παρουσίασαν ως ένα σκίτσο και στη συνέχεια είχαν κάποιες από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του.

Σαμίρ Νασρί: Δείτε το βίντεο της Άντερλεχτ

Ο Νασρί ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόμενος σε τοπικές ομάδες νέων της γενέτειράς του Μασσαλίας. Στην ηλικία των εννέα ετών, εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα Ολιμπίκ Μαρσέιγ και πέρασε τα επόμενα επτά χρόνια βελτιώμενος στις ακαδημίες της ομάδας στην La Commanderie, το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Την σεζόν 2004–05, ο Νασρί πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2004 στην ηλικία των 17 ετών απέναντι στην Σοσό.

Την επόμενη σεζόν, έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας και συμμετείχε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά αγωνιζόμενος στην σεζόν 2005-06 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Την σεζόν 2006–07, ο Νασρί κέρδισε το βραβείο της Εθνικής Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (UNFP) για τον νεαρό παίκτη της χρονιάς και συμπεριλήφτηκε από τον ίδιο φορέα στην ενδεκάδα της χρονιάς. Τελείωσε την καριέρα του με την Μαρσέιγ κάνοντας παραπάνω από 160 εμφανίσεις.

Αγωνίστηκε στις ομάδες που έφτασαν στο τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας το 2006 και το 2007.

Τον Ιούνιο του 2008, ο Νασρί πήγε στην ομάδα της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ Άρσεναλ υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Έφτασε σε υψηλότατο επίπεδο με την ομάδα στην τρίτη του σεζόν κερδίζοντας το βραβείο της Professional Footballers’ Association (PFA) Fans’ Player of the Month τρεις φορές και συμπεριλήφθηκε στην ομάδα της χρονιάς όπως την ανέδειξε ο ίδιος φορέας. Τον Δεκέμβριο του 2010, ανακηρύχτηκε Γάλλος παίκτης της χρονιάς για τις εμφανίσεις του στη διάρκεια της χρονιάς.

Τον Αύγουστο του 2011, μετά από τρεις σεζόν με την Άρσεναλ, ο Νασρί υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι. Ανανέωσε το 2015, και από το 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεβίλλη.

Ο Σαμίρ Νασρί είναι πρώην διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας και έχει εκπροσωπήσει την χώρα του σε κάθε ηλικιακή κατηγορία με την οποία είχε δικαίωμα συμμετοχής. Πριν αγωνιστεί με την ανδρική ομάδα, αγωνίστηκε με την ομάδα under-17 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Under-17 του 2004 που τελεί υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ. Ο Νασρί πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ανδρική εθνική ομάδα της Γαλλίας τον Μάρτιο του 2007 σε φιλικό αγώνα απέναντι στην Αυστρία.

Δύο μήνες αργότερα, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ανδρική εθνική ομάδα της χώρας του σε μια νίκη με 1–0 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 απέναντι στην Γεωργία. Ο Νασρί έχει εκπροσωπήσει την Γαλλία σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση: το UEFA Euro 2008 και UEFA Euro 2012 . Ο Σαμίρ Νασρί,μετά το τέλος του Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας και της μη συμμετοχής του σε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Νασρί αποφάσισε αν και πολύ νωρίς να αποχωρήσει από το εθνικό συγκρότημα της Γαλλίας,σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments