Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Ο Μπακογιάννης κήρυξε περιοχές σε έκτακτη ανάγκη

Φωτιά στην Εύβοια: Ο Μπακογιάννης κήρυξε περιοχές σε έκτακτη ανάγκη
Φωτιά στην Εύβοια: Σε τέσσερα μέτωπα στην Εύβοια εξελίσσεται η φωτιά. Ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση ανάγκης κάποιες περιοχές ο Κώστας Μπακογιάννης.

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχτούν περιοχές της Εύβοια ο Κώστας Μπακογιάννης τη στιγμή που οι φωτιές συνεχίζουν να μαίνονται σε τέσσερα μέτωπα. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε σχετικό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Δ.Ε. Αυλωναρίου , Δ.Ε. Κονίστρων , Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, όπου και μαίνονται οι πυρκαγιές από χθες.

Πάντως, όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η πυροσβεστική υπηρεσία, οι δυνάμεις που επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν πετύχει τον περιορισμό του καταστροφικού έργου της και πλέον οι προσπάθειες έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στο μέτωπο στην περιοχή του Μακρυχωρίου, από όπου ξεκίνησε η φωτιά. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια, τη μάχη δίνουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ το έργο τους συνδράμουν εναέρια μέσα.

Δίνουν μάχη να σβήσουν τη φωτιά οι πυροσβέστες

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν από το μεσημέρι και συνολικά στις πυρκαγιές επιχειρούν: 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αναλυτικά επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία. Εξάλλου, Περιφέρεια έχει διαθέσει 10 ερπυστριοφόρα και 36 συνολικά υδροφόρες όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Επιστρέφουν στα σπίτια τους αρκετοί κάτοικοι

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι που είχαν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της φωτιάς, επιστρέφουν πλέον στις κατοικίες τους ενώ οι πυκνοί καπνοί που καλύπτουν κατά περιόδους πολλά από τα χωριά της περιοχής έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρμόδιες αρχές συστήνουν σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments