Άποψη

Νίκησαν και οι δύο

Νίκησαν και οι δύο
Η Άννα Καραβοκύρη γράφει στο blog της στο pagenews.gr για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική "μάχη" της 7ης Ιουλίου.

Σε αντίθεση με τις Ευρωεκλογές όπου η ΝΔ είχε κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών της όσον αφορά την διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εθνικές εκλογές συνέβη το αντίστροφο. Η Πειραιώς δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για διαφορά που θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις 12 μονάδες με αποτέλεσμα να διαψευστεί. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί μεγάλη και ξεκάθαρη νίκη υπέρ της ωστόσο το πρώτο κύμα των exit poll έδινε την αίσθηση ότι η ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε τις 15 μονάδες. Τα πρώτα αποτελέσματα έδιναν την ΝΔ να αγγίζει οριακά το 42% και τον ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται στο 28%. Αυτό όμως ανατράπηκε περίπου μισή ώρα αργότερα.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών έδιναν πτώση της ΝΔ που έφτασε κάτω από το «ψυχολογικό όριο» του 40%! Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις δυνάμεις του και κατάφερε έστω και οριακά να περάσει το κατώφλι του 30% επιδεικνύοντας απίστευτες αντιστάσεις στην φθορά της εξουσίας.

Το γεγονός ότι και τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα κυμαίνονται στην ίδια κλίμακα του 30%, 39,8 για τη ΝΔ και 31,5 για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εκλογική νίκη και για τους δυο. Από την πλευρά της ΝΔ αποτελεί μια ξεκάθαρη νίκη με ισχυρό προβάδισμα, ενώ και για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί νίκη δεδομένου ότι κατάφερε να συγκρατήσει τις διαρροές του μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Άννας Καραβοκύρη με ένα κλικ, εδώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments