Αθλητισμός

Άξελ Τουπάν: Κοντά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Γάλλος

Άξελ Τουπάν: Κοντά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Γάλλος
Άξελ Τουπάν: Ο Γάλλος φόργουορντ βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Άξελ Τουπάν: Ο Γάλλος φόργουορντ δεν μπόρεσε να στεριώσει στον Ολυμπιακό, από τον οποίο και αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι, υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με τους «ερυθρόλευκους». Ο ίδιος αν και ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο τη φετινή σεζόν, σταδιακά είδε το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται αισθητά και εντέλει αποχώρησε από την ομάδα προτού ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Έτσι, πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται να έχει μια σύνδεση με τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, ο Γάλλος φόργουορντ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Θυμίζουμε πως ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε για 3,5 χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού, πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα Ελλάδος. Ο ίδιος φέρεται να θεωρεί τον Τουπάν εξαιρετική λύση για την ομάδα του και σύμφωνα με τα Μέσα από το Ισραήλ, η διοίκηση της «ομάδας του λαού» μη θέλοντας να του χαλάσει χατήρι έκανε κίνηση για τον Γάλλο παίκτη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τουπάν είχε τη σεζόν που τελείωσε στην Euroleague 4,8 πόντους και 1.3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά ανά αγώνα.

Ζήσης Σαρικόπουλος: Τον εξετάζει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, μετά την απόκτηση από του Μπράντον Πόλ, στρέφεται στην ενίσχυσή της φροντ λάιν του, με την απόκτηση ενός πάουερ φόργουορντ και ενός σέντερ που θα πλαισιώσουν τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργο Πρίντεζη. Βέβαια οι Πειραιώτες έχουν ακόμη μία θέση κενή για τα γκαρντ, αλλά είναι διατεθειμένοι να περιμένουν.

Ο Ντέβιντ Μπλατ φέρεται να έχει προκρίνει τέσσερις περιπτώσεις ξένων παικτών (Ογκουστιν Ρούμπιτ, Ντέβιν Μπούκερ, Ρασόν Τόμας και Ματίας Λεσόρ), όμως σύμφωνα με το sport-fm.gr, οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από τις διαπραγματεύσεις με τους συγκεκριμένους αθλητές, στοχεύουν και σε έναν Έλληνα ψηλό, ώστε να έχει μία τρίτη λύση στη θέση «5».

Ο Έλληνας σέντερ που φέρεται να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και μάλιστα έχει ήδη γίνει μία πρώτη επαφή, είναι ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε την σεζόν που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Τσμόκι Μινσκ. Ο 29χρονος σέντερ με ύψος 2.13 μ. , είχε σε 26 αγώνες στην VTB League, 10,5 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ ανά παιχνίδι με συμμετοχή κάτι λιγότερο από 25 λεπτά.

Ο παίκτης, μεγάλωσε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού από 7 χρονών και δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, αν και πρόσφατα είχε δηλώσει πως θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει στο εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται παράλληλα με τις κινήσεις που κάνει για τους ξένους ψηλούς που θα αποκτήσει, να προχωρήσει και για τον Σαρικόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα σε Μαρούσι, Πανιώνιο, Άρη, ΑΕΚ και Προμηθέα Πάτρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments