Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Να πούμε “ναι” στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Θεοδώρα Τζάκρη: Να πούμε “ναι” στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν είναι δυνατόν μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας που ζητούν οι πολίτες στην Δεξιά» τόνισε η ίδια

Θεοδώρα Τζάκρη: Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Μιλώντας “Στο Κόκκινο”, αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία οδήγησαν στην ήττα στις εκλογές. Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για αναντιστοιχία ανάμεσα στα θέλω των ψηφοφόρων και στα θέλω κάποιων στον κομματικό μηχανισμό.

Η βουλευτής Πέλλας αναφέρθηκε στην τεράστια ανάκαμψη που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι αυτό συνέβη γιατί ο Αλέξης Τσίπρας «επαλήθευσε την υπόσχεση που δίναμε όλοι εμείς που ήρθαμε από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα θα ανοίξει, θα μετασχηματιστεί, θα ανοίξει “πόρτες και παράθυρα”. Γιατί δεν συνέβη αυτό, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».

Η Θεοδώρα Τζάκρη τάχθηκε υπέρ της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να γίνει αυτοκριτική στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές, αλλά και για τα πρόσωπα που ευθύνονται για την ήττα και κάλεσε σε πολιτική ανασύνταξη τις οργανώσεις του κόμματος, με το βλέμμα στην κοινωνία. «Να κάνουμε αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι αυτά που θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες» σημείωσε.

Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο»

Ανέφερε ως παράδειγμα το άσυλο και τόνισε χαρακτηριστικά: «δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας που ζητούν οι πολίτες στην Δεξιά και τον αυταρχισμό … αν κάναμε μία ιδιότυπη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βλέπατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει το ενδεχόμενο φοιτητής να μην μπορεί να πάει σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά έμπορος ναρκωτικών να μπορεί να διακινεί ελεύθερα ναρκωτικά στο πανεπιστημιακό campus. Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να απαγορεύει σε πανεπιστημιακό δάσκαλο ή φοιτητή να πρεσβεύουν τις ιδέες τους … Νομίζω ότι το κόμμα μου και σε πολλά ακόμη νομοσχέδια, θα πρέπει να έχει θετική άποψη».

Καταλήγοντας, η κ. Τζάκρη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε προνομιακό πεδίο στους αντιπάλους του, «να παίζει η Δεξιά με το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, έχασε την μάχη της ασφάλειας και την μάχη της κανονικότητας, που όσον αφορά την σημαντικότητά τους υπολείπονταν της οικονομίας και της αλληλεγγύης. Υπό αυτήν έννοια αδικήθηκε, έχασε στα σημεία, δεν έχασε στα κύρια ζητήματα. Επομένως, την επόμενη ημέρα όλα αυτά θα πρέπει να προσέξει, κάνοντας πρώτα σοβαρή αυτοκριτική για τα αίτια της ήττας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments