Τεχνολογία

Amazon: Ξεκινάει να κατασκευάζει αυτοκίνητα

Amazon: Ξεκινάει να κατασκευάζει αυτοκίνητα
Amazon: Ο τεχνολογικός γίγαντας ανοίγει τα «φτερά» του και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Amazon: Μέσα από τις νέες ανάγκες των καταναλωτών αλλάζουν πλέον και έτσι υπάρχει και η αλλαγή στη χρήση των αυτοκινήτων. Πολύ σύντομα τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων θα παρέχουν πρωτόγνωρες υπηρεσίες στον οδηγό και θα επιτρέπουν τον έλεγχο πολλών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων που υπάρχουν στο σπίτι του χρήστη. Η Alexa, η θυγατρική δηλαδή εταιρεία της Amazon, κατέχει ήδη κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα παρέχει αυτές τις υπηρεσίες στους οδηγούς, καθώς έχει ήδη εξελίξει ένα πακέτο υπηρεσιών προς τους οδηγούς, αναφέρει το Automotive News Europe.

Ήδη, ο τεχνολογικός γίγαντας Amazon αναμένεται να αναπτύξει ακόμα περισσότερες δραστηριότητες για τους χρήστες της Alexa, μέσα στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η σημαντική επέκταση στα ενσωματωμένα συστήματα λογισμικού των οχημάτων. Υπενθυμίζεται πως από το 2016 οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να συνεργάζονται με την Amazon, για να παρέχουν στον οδηγό μερικές πρωτόγνωρες υπηρεσίες, όπως ο έλεγχος του επιπέδου καυσίμου και η εκκίνηση του οχήματος από απόσταση. Οι πρώτοι που έχουν ξεκινήσει την εγκατάσταση της Alexa στο σύστημα λογισμικού των οχημάτων τους είναι μέχρι στιγμής Audi και η BMW Group, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας Mini.

Παράλληλα, η Audi έχει πλέον ξεκινήσει να βάζει σταδιακά την Alexa σε όλα τα οχήματα του στόλου της. Η πρώτη εφαρμογή έγινε στο νέο ηλεκτρικό crossover e-tron, πέρσι. Το επόμενο όχημα θα είναι το επανασχεδιασμένο Q3. Από την άλλη η συνεργασία με την BMW, περιλαμβάνει την παροχή απρόσκοπτης επικοινωνίας του οδηγού με το σπίτι του, όταν το αυτοκίνητο κινείται. Ο οδηγός θα ελέγχει ηλεκτρικές συσκευές και άλλες λειτουργίες που θα κάνουν την ζωή του καλύτερη και ασφαλέστερη.

Amazon: Παραδέχτηκε πως αποθηκεύει τις συνομιλίες σας με την Alexa

Οι ψηφιακοί βοηθοί όπως η Alexa έχουν μπει στην καθημερινότητα μας και την έχουν κάνει ευκολότερη. Ωστόσο όλες αυτές οι συνομιλίες και οι αναζητήσεις μας δεν είναι και τόσο ιδιωτικές όσο πιστεύαμε. Μπορεί να υπάρχει δυνατότητα διαγραφής των συνομιλιών, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι κάτι πλασματικό. Όπως αποκάλυψε η Amazon όλα παραμένουν αποθηκευμένα στους Server της εταιρίας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Chris Coons, είχε στείλει πριν μερικούς μήνες μία επιστολή στην Amazon, κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με την αποθήκευση των συζητήσεων με την Alexa. Ο Αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής της Amazon, Brian Huseman, απάντησε στην επιστολή, επιβεβαιώνοντας και επίσημα πως οι συνομιλίες μας με την Alexa αλλά και γραπτά αντίγραφα αυτών κρατούνται από την εταιρία, τουλάχιστον μέχρι να διαγράψει κάθε μία ξεχωριστά ο χρήστης. Ακόμα και τότε όμως υπάρχει περίπτωση να κρατηθούν γραπτά αντίγραφα της συνομιλίας, το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης ή άλλα δεδομένα σχετικά με αυτήν. Η απάντηση δεν άφησε φυσικά ικανοποιημένο τον Coon ο οποίος δήλωσε:

«Η απάντηση της Amazon αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πως γραπτά αντίγραφα των φωνητικών αλληλεπιδράσεων με την Alexa δε διαγράφονται από όλους τους servers της Amazon, ακόμα κι όταν ο χρήστης έχει διαγράψει μία καταγραφή της φωνής του. Επιπλέον, η έκταση στην οποία αυτά τα δεδομένα μοιράζονται με τρίτους και πώς χρησιμοποιούν οι τρίτοι αυτές τις πληροφορίες, παραμένει άγνωστο.» Από την πλευρά της η Amazon ισχυρίζεται πως κρατά αρχείο τουλάχιστον για τις αλληλεπιδράσεις που καταλήγουν σε αγορές. «Οι πελάτες δε θα ήθελαν ή δε θα περίμεναν μία διαγραφή της φωνητικής καταγραφής να διαγράψει και τα σχετικά δεδομένα ή να εμποδίσει την Alexa να πραγματοποιήσει την απαιτούμενη ενέργεια.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments