Οικονομία

Συντάξεις χηρείας: Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας – Εντολή Βρούτση για επιτάχυνση της καταβολής τους

Συντάξεις χηρείας: Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας – Εντολή Βρούτση για επιτάχυνση της καταβολής τους
Συντάξεις χηρείας: Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας έφερε ως αποτέλεσμα την εντολή του Γιάννη Βρούτση για άμεση καταβολή 150.000 συντάξεων.

Συντάξεις χηρείας: Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα το θέμα των 150.000 συντάξεων που βρίσκονται στον «αέρα». Η έκτακτη σύσκεψη -με ένα και μοναδικό θέμα συζητήσεις εκείνο των συντάξεων- πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου να δίνουν το «παρών».

Το υπουργείο Εργασίας, σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει σχετικά για τη σύσκεψη της Δευτέρας 15 Ιουλίου: «Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι, παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για την καταβολή των συντάξεων χηρείας την 1η Ιουλίου, όχι μόνο οι υπηρεσίες δεν ήταν έτοιμες να προβούν στην άμεση καταβολή τους, αλλά και ότι ουδεμία προεργασία ή έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών είχε γίνει εκ μέρους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η σχετική ρύθμιση νόμου είχε γίνει για καθαρά προεκλογικούς λόγους και χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για την εφαρμογή της.

Με διαφορετικά λόγια, οι αδράνειες και ολιγωρίες της προηγούμενης περιόδου, η έλλειψη συντονισμού και η σύγχυση αρμοδιοτήτων, έφεραν τη διαδικασία έκδοσης, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, των εκκρεμών συντάξεων χηρείας, που, αυτήν τη στιγμή, υπερβαίνουν τις 150.000, να είναι κυριολεκτικά στον αέρα».

Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση, να δώσει εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε το ζήτημα να λυθεί οριστικά και οι πάνω από 150.000 συντάξεις χηρείας που βρίσκονται στον αέρα, να πάνε στους δικαιούχους. Ο υπουργός ζήτησε την άμεση έκδοση εγκυκλίου και κατευθυντήριων οδηγιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς και την προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται το εξής για το θέμα: «σε κάθε δε περίπτωση, πριν από την επόμενη σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε οι συντάξεις χηρείας να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν. Είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων χηρείας για την πιο αδύναμη και ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης