Ελλάδα

Ανεμοστρόβιλος: Η στιγμή που περνάει πάνω από την Ξάνθη (pic)

Ανεμοστρόβιλος: Η στιγμή που περνάει πάνω από την Ξάνθη (pic)
Ανεμοστρόβιλος: Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα από τον ουρανό της Ξάνθης.

Ανεμοστρόβιλος: Μπορεί ημερολογιακά το καλοκαίρι να είναι εδώ, ωστόσο το σκηνικό του καιρού δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, αφού η κακοκαιρία σαρώνει αρκετές περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών και η Ξάνθη, οι κάτοικοι της οποίας είδαν έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο να δημιουργείται ψηλά στα βουνά της πόλης την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα xanthinea.gr, το μεσημέρι της Τρίτης μαύρα πυκνά σύννεφα σκέπασαν την πόλη. Τα σύννεφα προμήνυαν έντονη βροχόπτωση, παρότι το θερμόμετρο έδειχνε 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό που ακολούθησε, ωστόσο, στάθηκε ικανό να καθηλώσει τους κατοίκους, που παρακολουθούσαν το φαινόμενο που δημιουργήθηκε.

Ένας ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του. Ξεκίνησε από τα βουνά της πόλης με πορεία προς την παραλιακή ζώνη. Σημειώνεται ότι παρά την έντονη ανησυχία των κατοίκων ο ανεμοστρόβιλος δεν χτύπησε την περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Νάπολη

Η κακοκαιρία πάντως δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη γειτονική Ιταλία. Πρόσφατο είναι το βίντεο που έρχεται από τη Νάπολη, όπου επικράτησε πανικός όταν ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τα παράλια της ιταλικής πόλης, ενώ οι παραλίες της πόλης ήταν γεμάτες με ντόπιους και τουρίστες που απολάμβαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Οι ριπές του αέρα έπιασαν τεράστιες ταχύτητες, εκσφενδονίζοντας ξαπλώστρες, ομπρέλες και κάθε άλλο αντικείμενο που βρέθηκε στο πέρασμά τους. Από τον ανεμοστρόβιλο 10 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων κι ένα ανήλικο παιδί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή κάποιου εκ των τραυματιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments