Διεθνή

Στίβεν Κινγκ: “Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο τρομακτικός από τους ήρωές μου”

Στίβεν Κινγκ: “Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο τρομακτικός από τους ήρωές μου”
Στίβεν Κινγκ: Ο διάσημος συγγραφέας χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο ως μια περσόνα άκρως τρομακτική.

Στίβεν Κινγκ: Όταν ο εν λόγω άνθρωπος τοποθετείται για ζητήματα… τρόμου, τότε οι υπόλοιποι πρέπει να καθόμαστε προσοχή. Εξάλλου, η συγγραφική του πορεία έχει αποδείξει ότι κατέχει όσο λίγοι τον συγκεκριμένο τομέα. Το θέμα είναι το πως μπορεί να ερμηνευθεί όταν πρόκειται για τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Κινγκ εάν ο Τραμπ είναι πιο τρομακτικός από κάποιους χαρακτήρες των βιβλίων του και ο δημοφιλής συγγραφέας δε… μάσησε τα λόγια του: «Εν συντομία, ναι, πιστεύω πως ναι. Πιστεύω ότι είναι πιο τρομακτικός». Στη συνέχεια ο Κινγκ ανέλυσε το πόσο μοιάζει η υπόθεση του Dead Zone (θρίλερ επιστημονικής φαντασίας στο οποίο ένας απατεωνίσκος ανεβαίνει στην ιεραρχία του κλάδου ακινήτων) με εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ.

“Ήμουν, κατά μία έννοια, πεισμένος ότι ήταν πιθανό να αναδυθεί ένας πολιτικός ο οποίος ήταν σε τέτοιο βαθμό εκτός του κυρίαρχου ρεύματος και τόσο πρόθυμος να πει οτιδήποτε για να αιχμαλωτίσει τη φαντασία των Αμερικανών”, ανέφερε ο Κινγκ για το βιβλίο που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και κατά την άποψή του βρήκε… εφαρμογή στην αληθινή ζωή μέσω της ιστορίας του Τραμπ. Όσο για τις ομοιότητες του βασικού χαρακτήρα του βιβλίου (και μετέπειτα ταινίας), Γκρεγκ Στίλσον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ; “Στην αρχή, δεν έπαιρναν στα σοβαρά τον βασικό χαρακτήρα, εξαιτίας των τεχνασμάτων τα οποία χρησιμοποιούσε στις συγκεντρώσεις του.

Το πώς χρησιμοποιούσε ποδηλάτες στις συγκεντρώσεις για να είναι σίγουρος ότι κανείς δεν τον παρενοχλεί. Κάτι που μάλλον φέρνει στο μυαλό τις συγκεντρώσεις του Τραμπ ακόμη και σήμερα. Δεν ήταν τόσο κάποιο προαίσθημα αλλά πιο πολύ μια αποτίμηση του αμερικανικού κοινού. Πίστευα πως μια μέρα θα ανέβαινε στην εξουσία ένας Στίλσον”.

Στο κλείσιμο της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας τοποθέτησής του, ο Στίβεν Κινγκ τόνισε τα εξής για τον Τραμπ που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο στόχαστρο: “Ξέρω ότι ανέκαθεν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ένιωθαν μια πραγματική έλξη για έναν ξενόφερτο, μ’ αυτού του τύπου τις δεξιές πολιτικές “America First”. Κι αν αυτό θυμίζει στον κόσμο τον Τραμπ, δεν μπορώ να μετανιώσω επειδή ήταν ένας χαρακτήρας που δημιούργησα με την πένα μου. Ήταν ένα δικό μου φόβητρο, ένας δικός μου μπαμπούλας, και ποτέ δεν ήθελα στην πραγματικότητα να τον δω στην αμερικανική πολιτική σκηνή, αλλά ναι, μοιάζει ότι έχουμε Πρόεδρο των ΗΠΑ έναν Γκρεγκ Στίλσον“.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments