Πολιτική

Δημήτρης Βίτσας: “Αξιοποιήστε τα προγράμματα – Αναιρέστε την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής”

Δημήτρης Βίτσας: “Αξιοποιήστε τα προγράμματα – Αναιρέστε την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής”
Δημήτρης Βίτσας: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει με σύνεση τα τρέχοντα προγράμματα και να αναιρέσει την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δημήτρης Βίτσας: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αρκετά στα προγράμματα που θεσμοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να τα αξιοποιήσει, τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε εξωτερικό επίπεδο. Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ειδικά στο ζήτημα του μεταναστευτικού που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: “δεν αντιμετωπίζεται με ευχές”. Συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα του, όσο βρισκόταν στο “τιμόνι” της χώρας είχε δημιουργήσει υποδομές και προγράμματα με χρηματοδοτικές ροές.

Πρότζεκτ τα οποία μπορεί και οφείλει να τα αξιοποιήσει. “Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τη συνεργασία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και την πολυεπίπεδη, συνεννόηση με την Τουρκία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ροών κατά 96%”.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας επεσήμανε τα εξής στην ομιλία του: “Η νέα κυβέρνηση ρέπει να αξιοποιήσει το πρόγραμμα πρόσληψης χειριστών ασύλου και να μην καταργήσει τις επιτροπές προσφυγών γιατί όλες οι υποθέσεις θα οδηγηθούν στα διοικητικά δικαστήρια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύ μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Καλώ την κυβέρνηση να αναιρέσει τόσο την υπαγωγή των υπηρεσιών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και την εγκύκλιο ακύρωσης της απόδοσης ΑΜΚΑ”.

Στο Παρίσι ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Ταξίδι στο Παρίσι πραγματοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Αιτία, η έκτακτη συνάντηση των ευρωπαϊκών χωρών, η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, αναφορικά με το «καυτό» θέμα της μετανάστευσης, το οποίο μάλιστα αποτελεί ένα από τα θέματα που αναδεικνύει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ως μείζον.

Ο κ. Κουμουτσάκος βρίσκεται από σήμερα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ειδική έκτακτη πολυμερή συνάντηση. Οι ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν ιδιαιτέρως για τις αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται στις μεταναστευτικές ροές, ιδίως στη Μεσόγειο και ως εκ τούτου, θα συζητηθούν προτάσεις και θα αναζητηθούν λύσεις μέσω της συνάντησης του Παρισιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments