Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος: Παρών στην έκτακτη συνάντηση για το μεταναστευτικό

Γιώργος Κουμουτσάκος: Παρών στην έκτακτη συνάντηση για το μεταναστευτικό
Γιώργος Κουμουτσάκος: Στο Παρίσι βρίσκεται ο αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, σε συνάντηση με θέμα το μεταναστευτικό.

Γιώργος Κουμουτσάκος: Ταξίδι στο Παρίσι πραγματοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Αιτία, η έκτακτη συνάντηση των ευρωπαϊκών χωρών, η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, αναφορικά με το “καυτό” θέμα της μετανάστευσης, το οποίο μάλιστα αποτελεί ένα από τα θέματα που αναδεικνύει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ως μείζον. Ο κ. Κουμουτσάκος βρίσκεται από σήμερα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ειδική έκτακτη πολυμερή συνάντηση. Οι ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν ιδιαιτέρως για τις αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται στις μεταναστευτικές ροές, ιδίως στη Μεσόγειο και ως εκ τούτου, θα συζητηθούν προτάσεις και θα αναζητηθούν λύσεις μέσω της συνάντησης του Παρισιού.

“Πυρά” της Τουρκίας στην Ε.Ε για το μεταναστευτικό

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η Ευρώπη παράτησε την Τουρκία στη «μάχη» για την παράτυπη μετανάστευση. Συμπλήρωσε λέγοντας πως αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα άμεσα, καμία κυβέρνηση δε θα μπορέσει στο μέλλον να αντέξει τα κύματα μετανάστευσης. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του από τη Σμύρνη την Κυριακή υποστήριξε πως η Ευρώπη εγκατέλειψε την Τουρκία στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης.

«Αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα με αποφασιστικότητα, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει το κύμα (μετανάστευσης) για περισσότερους από έξι μήνες», τόνισε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της ανησυχεί για τυχόν επανάληψη μεταναστευτικής κρίσης στο Αιγαίο.

«Εκείνοι που θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράτυπων μεταναστών θα πληρώσουν τελικά το τίμημα της αδιαφορίας τους. «Δεν είναι αρκετό να χτυπάνε συγκαταβατικά την Τουρκία στην πλάτη. Επικρίνουν την Τουρκία από τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο», ήταν η ξεκάθαρη άποψη του Σοϊλού, που έχει ανεβάσει τους τόνους. Γενικά, η Τουρκία κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέτηση δεσμεύσεων, όσον αφορά τη συμφωνία για την μετανάστευση που υπέγραψε με την Αγκυρα το 2016. Μια συμφωνία που συναντά αντίσταση και στο εσωτερικό της Ένωσης, με μια σειρά από χώρες να αρνούνται να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους.

Η Τουρκία ανέλαβε να ανακόψει το κύμα μεταναστών και προσφύγων από τα εδάφη της στο Αιγαίο, με την Ευρώπη να υπόσχεται ως αντάλλαγμα χρηματική ενίσχυση 6 δις ευρώ. Ωστόσο, η Αγκυρα ισχυρίζεται πως μόνο ένα μέρος της χρηματικής αυτής ενίσχυσης έχει δοθεί στη χώρα από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments