Ελλάδα

Μάτι: Τότε και τώρα – Ένας χρόνος μετά σε 20 συγκλονιστικά καρέ (pics)

Μάτι: Τότε και τώρα – Ένας χρόνος μετά σε 20 συγκλονιστικά καρέ (pics)
Μάτι: Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα 23 Ιουλίου από τη φωτιά στο Μάτι που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο.

Μάτι: Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι της Αττικής, όταν και έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι από τη φονική φωτιά. Η φωτογράφος του πρακτορείου φωτογραφιών Eurokinissi Τατιάνα Μπόλαρη που ήταν στην τραγωδία στο Μάτι, μετέβη ξανά στην πολύπαθη περιοχή (θυμηθείτε εδώ το οδοιπορικό του pagenews) και κατέγραψε τα ίδια καρέ, αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής αλλά και το πως η ζωή σε κάποια σημεία απλώς συνέχισε.

«Αποφάσισα έναν χρόνο μετά, να ξαναβρώ αυτές τις εικόνες που εκείνες τις ημέρες έκαψαν μια προς μια το μυαλό και την καρδιά μου. Ήταν τόσο δύσκολο όπως και τότε. Γιατί ο χωροχρόνος ήταν διαφορετικός και η αίσθηση κι εκείνη διαφορετική, αλλά και επειδή το τοπίο έχει αλλάξει από τα δέντρα που κόπηκαν,από τους χώρους που καθαρίστηκαν,από τα σπίτια που αποκαθίστανται σιγά σιγά. Το συναίσθημα όμως ήταν και πάλι το ίδιο έντονο», γράφει στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες της, η κ. Μπόλαρη.

«Η ζωή πρέπει να προχωρά μπροστά και η δύναμη και η θέληση των κατοίκων στο Μάτι το απέδειξε. Δεν εγκατέλειψαν,δεν λύγισαν και αγωνίζονται ένα χρόνο τώρα για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες που άφησε πίσω της η καταστροφή. ‘

Ομως δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει!», καταλήγει.

Δείτε τα 20 συγκλονιστικά καρέ που δείχνουν το τότε και το σήμερα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments