Ελλάδα

Πανεπιστημιακό άσυλο: Πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την κατάργηση του

Πανεπιστημιακό άσυλο: Πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την κατάργηση του
Πανεπιστημιακό άσυλο: Σε εξέλιξη είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πανεπιστημιακό άσυλο: Στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που προωθεί η κυβέρνηση. Μέχρι και αυτή την ώρα είναι κλειστές, λόγω του συλλαλητηρίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Αμαλίας και η Πανεπιστημίου, καθώς και η Σέκερη, από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Σύνταγμα. Δεκάδες σύλλογοι φοιτητών, παρατάξεις, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, ψηφίσματα και καταγγελίες ενάντια στο εν λόγω μέτρο.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε μία προσπάθεια να σταματήσει η ανομία, η βία και το εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμια αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι το οποίο είχε τονιστεί τόσο προεκλογικά, όσο και κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και από την νέα υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments