Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το σχόλιο του Καντέρ για τις φήμες περί θανάτου του προέδρου της Τουρκίας (pic)

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το σχόλιο του Καντέρ για τις φήμες περί θανάτου του προέδρου της Τουρκίας (pic)
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Ενές Καντέρ, ο οποίος είναι δηλωμένος "πολέμιος" του Τούρκου προέδρου, έστειλε το δικό του μήνυμα για τις φήμες περί θανάτου του.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τα ξημερώματα της Τρίτης, ιστοσελίδες από τη Μέση Ανατολή αναπαρήγαγαν την είδηση πως ο Τούρκος πρόεδρος έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Μπορεί η πληροφορία αυτή να αποδείχθηκε λίαν συντόμως πως είναι ψευδή, ωστόσο ήταν αρκετή για να φέρει τεράστια αναστάτωση και φυσικά να γίνει viral στο διαδίκτυο, με την ιστοσελίδα «Arab Turk» να τη διαψεύδει επικαλούμενη προεδρική πηγή. Τις φήμες για τον θάνατο του Ερντογάν τις σχολίασαν αρκετοί “πολέμιοί” του, όπως ο Τούρκος NBAer, Ενές Καντέρ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο της χώρας και τις πρακτικές του.

Ο παίκτης των Σέλτικς, με ανάρτησή του στα social media, έκανε το εξής σχόλιο για το θέμα: “Δεν μπορεί να έπαθε καρδιά, γιατί δεν έχει”. Η ανάρτησή του Καντέρ έγινε viral με αρκετά retweets και σχόλια τα οποία, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, συμφωνούσαν με τον Τούρκο παίκτη. Η κόντρα του Καντέρ με τον Ερντογάν κρατάει χρόνια, με τον παίκτη να τον έχει αποκαλέσει από “μανιακό”, έως και δολοφόνο. Πριν από έναν χρόνο, ο Ενές Καντέρ είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο – κόλαφο κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το κείμενο – φωτιά του Καντέρ για τον Ερντογάν

Αυτόν τον μήνα, ο πατέρας μου θα δικαστεί στην Τουρκία για “συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση”. Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, όχι τρομοκράτης. Είναι στόχος της Τουρκικής Κυβέρνησης και του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας της σχέσης του με εμένα. Εγώ είμαι ένα εκ των μεγαλύτερων επικριτών της δικτατορίας του Ερντογάν και ακόλουθος του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενός ιεροκήρυκα που ο Ερντογάν θεωρεί σημαντικότερο εχθρό του. Επειδή παίζω στο ΝΒΑ, είμαι αρκετά τυχερός για να έχω μια δημόσια πλατφόρμα ώστε να χρησιμοποιήσω κάθε πιθανότητα να μάθουν όλοι πόσο βάναυσος είναι ο Ερντογάν και πόσο περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν μιλήσεις εναντίον του, θα επηρεάσει τη ζωή σου, αλλά και τη ζωή όσων βρίσκονται γύρω σου. Είναι τόσο επικίνδυνο για εμένα να πατήσω το τουρκικό έδαφος τα τελευταία τρία χρόνια. Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα την Τουρκία, η Κυβέρνηση κατέστρεψε το σχολείο των αδελφών μου και έβαλε τον οδοντίατρό μου μαζί με τη σύζυγό του στη φυλακή. Το καθεστώς συνέλαβε και κατηγόρησε έναν άνδρα, τον συνέδεσαν με τον Γκιουλέν, επειδή έβγαλα φωτογραφία με τον γιο του. Κυνήγησαν και έναν κωμικό επειδή μιλήσαμε μερικές φορές στο Twitter. Πέρυσι ο Ερντογάν ακύρωσε το διαβατήριό μου και ζήτησε την σύλληψή μου με διεθνές ένταλμα. Αυτή τη στιγμή, παρεμβαίνει στην καριέρα μου!

Ακόμη χειρότερες είναι οι συνέπειες για την οικογένειά μου. Τα αδέλφια μου είναι θύματα μπούλινγκ στο σχολείο τους. Φοβούνται να έρθουν σε επαφή μαζί μας οι φίλοι μας. Ο πατέρας μου έχασε τη δουλειά του, ήταν καθηγητής σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν χάσει την δίκη, τότε θα αντιμετωπίσει μέχρι και δεκαετή φυλάκιση.

Δεν είμαι ούτε εγκληματίας, ούτε ριζοσπαστικός. Δεν είμαι επικίνδυνος. Είμαι ένας άνθρωπος με απόψεις και πεποιθήσεις που πρέπει να έχω το δικαίωμα να εκφράσω. Ο Ερντογάν δεν σέβεται αυτό το δικαίωμα και είναι έτοιμος να τσακίσει όποιον τον κριτικάρει. Ο Ερντογάν ήταν ένας δικτάτορας για πολλά χρόνια, όμως όλα έγιναν ακόμη χειρότερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Κατηγορεί τον Γκουλέν και τους ακόλουθούς του γι’ αυτό. Ήμουν με τον Γκιουλέν στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια εκείνο το βράδυ και ήταν σοκαρισμένος, φοβόταν για την Τουρκία και για όλους εμάς. Περάσαμε τη νύχτα προσευχόμενοι για την πατρίδα μας. Έκτοτε, ο Ερντογάν χρησιμοποιεί εκείνη την απόπειρα ως δικαιολογία για να κυνηγήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Είναι εναντίον όσων έχουν σχέση με τον Γκιουλέν, πραγματική ή φανταστική.

Η ανάρτηση του Καντέρ για τις φήμες περί θανάτου του Ερντογάν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments