Αθλητισμός

Basket League: Ζημιά ενός εκατομμυρίου για την ερχόμενη σεζόν

Basket League: Ζημιά ενός εκατομμυρίου για την ερχόμενη σεζόν
Basket League: Η Cosmote αποφάσισε και αυτή να μην ανανεώσει τη σύμβαση της με τον ΕΣΑΚΕ, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο σε απόγνωση λίγκα και συλλόγους.

Basket League: Η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη λίγκα. Κι αυτό διότι πέραν του θέματος για την ομάδα που θα αντικαταστήσει τους «ερυθρόλευκους», σιγά σιγά και οι χορηγοί αρχίζουν να αφήνουν το προϊόν. Ήδη ο κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος, η Betshop, αποφάσισε να ξεκινήσει νέες συζητήσεις με την λίγκα για την επόμενη σεζόν. Υπενθυμίζεται πως οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει για συμβόλαιο 1+1 χρόνων για τον βασικό σπόνσορα του πρωταθλήματος. Μάλιστα, στη δεύτερη σεζόν προβλέπονταν και αύξηση του ποσού που θα λάμβανε η Basket League.

Ωστόσο, η στοιχηματική εταιρεία έκανε χρήση του δικαιώματος opt out που είχε στο συμβόλαιο της τον περασμένο μήνα, ζητώντας να γίνει εμπορική επαναδιαπραγμάτευση. Εξάλλου, οι περισσότεροι χορηγοί έχουν τεράστια διαφυγόντα έσοδα από τη μη διεξαγωγή των κορυφαίων αγώνων του πρωταθλήματος για το οποίο είχαν πληρώσει αδρά, μετά και την αποχώρηση του Ολυμπιακού. Έτσι, η συμφωνία των δύο πλευρών που προέβλεπε και αύξηση των χρημάτων για τη δεύτερη σεζόν δεν υφίσταται. Στον ΕΣΑΚΕ είχε διαμηνυθεί ότι μπορεί να βγει στην ελεύθερη αγορά, με τον Συνεταιρισμό να αναζητά ήδη τον επόμενο χορηγό του.

Basket League: Αποχωρεί και η Cosmote, μεγάλη η ζημιά για τις ομάδες

Πέραν, όμως, της Bethsop και η Cosmote αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες από «to10.gr» να μην ανανεώσει τη σύμβαση της με τον ΕΣΑΚΕ. Η εταιρεία που είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ την περασμένη σεζόν πήρε την απόφαση αυτή με δεδομένη την απουσία των «ερυθρόλευκων» από την Basket League. Αυτή η απόφαση σε συνδυασμό με την αποχώρηση της Betshop θα έχουν τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο για τη λίγκα.

Κι αυτό γιατί την περσινή σεζόν, ο κεντρικός χορηγός έδωσε πέρυσι 870.000 ευρώ κι η Cosmote άλλα 200.000 ευρώ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η κατάσταση πλέον έχει δυσκολέψει αρκετά για τις περισσότερες ομάδες της Basket League. Ήδη οι ομάδες θα χάσουν αρκετά χρήματα, με το προϊόν να γίνεται ολοένα και πιο αδύναμο. Ουσιαστικά, αν δεν αλλάξει κάτι άρδην, η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιστραφεί, με τις αγορές να μην ανοίγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments