Αθλητισμός

Κιθ Λάνγκφορντ: Μένει στο ΟΑΚΑ, αλλά για λογαριασμό της ΑΕΚ

Κιθ Λάνγκφορντ: Μένει στο ΟΑΚΑ, αλλά για λογαριασμό της ΑΕΚ
Κιθ Λάνγκφορντ: Ο έμπειρος μπομπέρ έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα χρειαστεί να αλλάξει σπίτι, γειτονιά και γήπεδο, καθώς η νέα σεζόν θα τον βρει στο ΟΑΚΑ ξανά, αλλά όχι με τα πράσινα.

Κιθ Λάνγκφορντ: Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του 35χρονου “μπομπέρ” το περασμένο καλοκαίρι. Μια κίνηση που “ψηνόταν” για αρκετό καιρό, ήταν να προχωρήσει τον χειμώνα του 2018, αλλά εν τέλει ο Αμερικανός είπε “όχι”. Έστω και με καθυστέρηση λίγων μηνών, ο Λάνγκφορντ φόρεσε τα πράσινα και κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό το νταμπλ στην Ελλάδα, προσθέτοντας ορισμένες μεγάλες εμφανίσεις στη Εuroleague, καθώς πριν από την έλευση του Πιτίνο, τραβούσε μόνος το κουπί στην επίθεση στα ευρωπαϊκά ματς.

Στα τέλη της σεζόν, οι δρόμοι Παναθηναϊκού και Λάνγκφορντ έδειχναν ότι θα χωρίσουν. Και έτσι έγινε, με τις δύο πλευρές να κλείνουν το μεταξύ τους κεφάλαιο σαν φίλοι. Ο μεν Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα παράπονο από τον Λάνγκφορντ, ο οποίος αν και γεννημένος σκόρερ και παίκτης που θέλει συνεχώς τη μπάλα στα χέρια του, αποδέχθηκε τον ρόλο του κάνοντας πίσω για τον Νικ Καλάθη. Γι’ αυτό και στο τέλος της σεζόν αποκάλυψε ότι πέρασε εξαιρετικά στους “πράσινους” αλλά ήθελε να βρει μία ομάδα πρώτης γραμμής που θα του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Λάνγκφορντ τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από το “μεσαίο” ράφι της Euroleague, ενώ η προοπτική της Κίνας εμφανίστηκε ξανά για τον Αμερικανό γκαρντ.

Μέχρι να μπει στη μέση η ΑΕΚ, η οποία έκανε μια φαντασμαγορική ρελάνς, απαντώντας στα δύο “ξαφνικά” διαζύγια με τον Λαρεντζάκη και τον Σάκοτα, αλλά και με τον βασικό χορηγό της ενόψει της νέας σεζόν. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε κίνηση – ματ, φέρνοντας στην ομάδα έναν σπουδαίο παίκτη με παραστάσεις από ευρωπαϊκό επίπεδο και πλέον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο Λάνγκφορντ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσθήκες στην ΑΕΚ των τελευταίων ετών και σίγουρα θα δώσει στην “Ένωση” αυτό που της έλειπε στο δημιουργικό κομμάτι. Όπως έκανε πριν από δύο σεζόν ο Γιόνας Ματσιούλις, ένας άλλος πρώην πράσινος, ο οποίος πήρε την απόφαση να υπογράψει με την “Ένωση” και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ηγέτη της ομάδας…

Παρά τα 36 του χρόνια, ο Αμερικανός την περσινή σεζόν είχε 10,7 πόντους με 44,3% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα στην Euroleague, δείχνοντας ότι μπορεί να αγωνιστεί πολύ εύκολα ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments