Ελλάδα

ΣΔΟΕ: Έφοδος κλιμακίου σε καλλιστεία φοροδιαφυγής – Βρήκαν 250.000 ευρώ σε σακούλες

ΣΔΟΕ: Έφοδος κλιμακίου σε καλλιστεία φοροδιαφυγής – Βρήκαν 250.000 ευρώ σε σακούλες
ΣΔΟΕ: Τέσσερις ελεγκτές βρέθηκαν "ινκόγκνιτο" σε διαγωνισμό ομορφιάς στη Βαρυμπόμπη και αποκάλυψαν το... πάρτι φοροδιαφυγής που είχε στηθεί

ΣΔΟΕ: Ο διαγωνισμός ομορφιάς που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βαρυμπόμπη εξελίχθηκε σε… πάρτι φοροδιαφυγής. Ωστόσο, τα πάντα βγήκαν στο “φως”, καθώς ανάμεσα στους καλεσμένους του διαγωνισμού ομορφιάς που έλαβε χώρα σε κτήμα της περιοχής, ήταν και τέσσερις ελεγκτές του ΣΔΟΕ που κάποια στιγμή έκαναν τη δουλειά τους. Και με τα ευρήματα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, ο πριβέ διαγωνισμός ομορφιάς δεν ήταν παρά μία ¨φωλιά” φοροδιαφυγής, καθώς από τη μία πλευρά, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν κόβονταν αποδείξεις, την ίδια ώρα που είχε τοποθετηθεί είσοδος  500 ευρώ ανά άτομο. Αποδείξεις δεν υπήρχαν ούτε στην είσοδο, ούτε στο μπαρ, για τα εδέσματα που σερβίρονταν.

Σε γενικές γραμμές, αποδείξεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα στο κτήμα της Βουλιαγμένης, πόσο μάλλον για τις προμήθειες που χρειάστηκαν για την εκδήλωση, με τους ελεγκτές να εντοπίζουν επίσης το ποσό των 250.000 ευρώ σε σακούλες!

Το ρεπορτάζ του Alpha για την έφοδο του ΣΔΟΕ

Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Παραβάσεις στο 32% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Ωστόσο, σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Κέρκυρα και τη Σαντορίνη, η φοροδιαφυγή χτύπησε κόκκινο, κάτι που σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν στα ανωτέρω νησιά.

Συνολικά τον Ιούνιο ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32%. Εκμετάλλευση ταξί, πλυντήρια αυτοκινήτων και ανθοπωλεία στις πρώτες θέσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής. Στην Κέρκυρα, έξι στους δέκα εντοπίστηκαν με φορολογικές παραβάσεις, ενώ η φοροδιαφυγή στη Σαντορίνη έφθασε στο 56%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο, οι περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότεροι έλεγχοι ήταν η Αθήνα με 407 ελέγχους, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε 37% παραβατικότητα, η Θεσσαλονίκη όπου διενεργήθηκαν 289 έλεγχοι και εντοπίστηκαν με παραβάσεις πάνω από τους μισούς (55%) και ακολουθούν η Πάτρα με 233 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Κατερίνη με 200 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Ζάκυνθος με 186 ελέγχους και 41% παραβατικότητα, το Ηράκλειο με 28% παραβατικότητα, το Αργοστόλι όπου διενεργήθηκαν 173 έλεγχοι με 29% παραβατικότητα, το Ρέθυμνο με 166 ελέγχους και 20% παραβατικότητα, η Ρόδος με 166 ελέγχους και 43% παραβατικότητα, τα Χανιά με 164 ελέγχους και 28% παραβατικότητα, η Μύκονος όπου διενεργήθηκαν 159 έλεγχοι με ποσοστό παραβατικότητας 43%, η Σαντορίνη με 151 ελέγχους και 56% παραβατικότητα και η Κέρκυρα όπου διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι και η παραβατικότητα χτύπησε κόκκινο φθάνοντας στο 62%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments