Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Σπάνε» τα ισόβια για Κορκονέα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Σπάνε» τα ισόβια για Κορκονέα
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου "έσπασαν" τα ισόβια για τον πρώην ειδικό φρουρό.

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Νωρίτερα μέσα στη μέρα έγινε γνωστή η ποινή που επιβλήθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν από 11 χρόνια. Η ποινή ήταν ισόβια, ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αποφάσισε τα «σπάσει». Τελικά ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε  σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα να μπορεί πλέον να αιτηθεί να βγει εκτός φυλακής.

Ο Κορκονέας έχει ήδη εκτίσει για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματική ποινή 10 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά. «Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» είπε προς το δικαστήριο η συνήγορος της οικογενείας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Λίγο νωρίτερα ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας ζήτησε την αναγνώριση πέντε ελαφρυντικών, με τον εισαγγελέα να προτείνει να αναγνωρισθεί αυτό του προτέρου σύννομου βίου. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, Β. Χανή, το ελαφρυντικό του σύννομου προτέρου βίου «δεν διαφαίνεται από το μητρώο». Όπως εξήγησε, «ο νομοθέτης δέχεται ότι μπορεί να υπάρξει σύννομος βίος ακόμη και με κάποιο πλημμέλημα, άρα δε σημαίνει ότι ο σύννομος βίος φαίνεται από ένα λευκό ποινικό μητρώο».

Yπενθυμίζεται πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Επ. Κορκονέα κατά πλειοψηφία (4-3) για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας τότε προς το αυστηρότερο την κατηγορία, καθώς αρχικά τον βάραινε η ίδια πράξη, με ενδεχόμενο δόλο. Αντίθετα με τον Κορκονέα, αθώος ελλείψει διπλού δόλου, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος ανέμενε να δει αν θα επιστρέψει εν τέλει στη φυλακή, κάτι που δε θα συμβεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments