Διεθνή

Εκρέμ Ιμάμογλου: “Δεν ακολουθώ κανέναν ιδεολογικά – Αυτή είναι η στρατηγική μου κατά του Ερντογάν”

Εκρέμ Ιμάμογλου: “Δεν ακολουθώ κανέναν ιδεολογικά – Αυτή είναι η στρατηγική μου κατά του Ερντογάν”
Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης μίλησε για την επικράτησή του στις πρόσφατες εκλογές και ανέλυσε το πλάνο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο στοχεύσει στο μέλλον να "εκθρονίσει" τον Ερντογάν.

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος επικράτησε… δύο φορές του Μπιναλί Γιλντρίμ (υποψηφίου που είχε τις ευλογίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, αναφορικά με τη νίκη που σχολιάστηκε αρκετά, καθώς επετεύχθη ουσιαστικά… απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Ολοι πιστέψαμε ότι μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο. Ξέραμε πώς να πετύχουμε τη νίκη γιατί ακούγαμε τους ανθρώπους στο δρόμο. Είχαμε μια εικόνα για το τι πιστεύουν, τι αισθάνονται, τι χρειάζονται”, τόνισε αρχικά στη Deutsche Welle ο κ. Ιμάμογλου.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, με την ακύρωση της πρώτης διαδικασίας, την επανάληψή της, αλλά και το κριτήριο με το οποίο ψήφισαν οι πολίτες, ο νέος δήμαρχος ανέφερε: “Νομίζω ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι. Πρώτον, οι άνθρωποι πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά εάν πάνε να ψηφίσουν συμμετέχοντας έτσι στις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεύτερον, μετά την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος αναπτύχθηκε η ανάγκη για δικαιοσύνη στην κοινωνία. Τρίτον, ο κόσμος ήθελε να δείξει με τη στάση του ότι θέλει να χτυπήσει τα αντιδημοκρατικά ρεύματα”

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε ότι είναι δίπλα στους εργαζομένους και απέναντι στην αδικία, αν και δεν ασπάζεται κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία: “Δεν ακολουθώ κανέναν ιδεολογικά. Όταν πρέπει να υπερασπιστώ τα δικαιώματα ενός εργαζομένου, το κάνω. Όταν θέλω να ζήσω τη ζωή μου με πνευματικότητα, αυτό είναι μια καθαρά προσωπική μου απόφαση. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν δει ότι είμαι ειλικρινής. Ζω τη ζωή μου, όπως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρα”, αναφέρει.

Η Deutsche Welle συνεχίζει, θέτοντας τη ρήση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκείνους που… κατέχουν την Κωνσταντινούπολη και παραθέτει το πλάνο του Ιμάμογλου, το οποίο αφορά την ανάδειξη της αντιπολίτευσης σε κύρια δύναμη πρώτιστα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, έως ότου φτάσει σε εθνική κλίμακα, όντας απέναντι στον Ερντογάν:

“Κάποτε ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: Όποιος κυβερνά την Κωνσταντινούπολη, κυβερνά την Τουρκία. Για εμένα οι εκλογές αποτελούν ορόσημο. Η νίκη μας λειτούργησε περισσότερο σαν ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Ενα πρόσωπο που τίθεται πάνω από τον νόμο αποτελεί πρόβλημα για κάθε χώρα, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε. Αυτό ισχύει για κάθε πολιτικό σύστημα. Ωστόσο πρέπει να πω ότι η πίστη μου στην τουρκική δημοκρατία παράμεινε πάντα ακλόνητη”, ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Ιμάμογλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments