Διεθνή

Ρουμανία: Μαθητές διαδήλωσαν στη μνήμη των δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν

Ρουμανία: Μαθητές διαδήλωσαν στη μνήμη των δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν
Ρουμανία: Μαθητές από σχολεία της περιοχής συγκεντρώθηκαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και το δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία ως το σπίτι του κατηγορούμενου.

Ρουμανία: «Εμπρός, 112!!! Είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ΖΗΣΩ», «Στο Καρακάλ, η Ρουμανία απέτυχε», «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Θα μπορούσε να ήσουν εσύ”, “Δεν είμαστε μια γενιά χωρίς μέλλον, είμαστε μια γενιά που θα παλέψουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους». Αυτά ήταν ορισμένα μόνο από τα μηνύματα που έγραψαν πάνω σε πλακάτ περίπου 100 μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Καρακάλ, στη Ρουμανία, οι οποίοι διαδήλωσαν στη μνήμη των δύο νεαρών κοριτσιών, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον 65χρονο Γκεόργκε Ντίνκα.

Μαθητές από σχολεία της περιοχής συγκεντρώθηκαν, σήμερα, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και το δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία ως το σπίτι του κατηγορούμενου, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Παραίτηση», «Ντροπή σας», «Το κράτος μας σκοτώνει», καθώς και τα ονόματα των δύο κοριτσιών, που ο συνταξιούχος μηχανικός ομολόγησε πως δολοφόνησε.

Οι μαθητές, όπως μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ζήτησαν άδεια από τις δημοτικές αρχές προκειμένου να διαδηλώσουν στη μνήμη των δύο κοριτσιών, αλλά η απάντηση που έλαβαν αφορούσε την αυριανή ημέρα (Τετάρτη 31 Ιουλίου), με αποτέλεσμα να αποφασίσουν πως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Έτσι, αποφάσισαν να κατέβουν στον δρόμο και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που οι ρουμανικές Αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης Αλεξάνδρας και της 18χρονης Λουίζας.

Οι μαθητές διαδήλωναν επί μία ώρα έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ενώ ορισμένοι ενήλικες ένωσαν τη φωνή τους μ’ αυτή των μαθητών και άναψαν κεριά στη μνήμη των δύο κοριτσιών.

Ο μηχανικός Γκεόργκε Ντίνκα, 65 ετών συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 18χρονη Luiza Melencu, και την 15χρονη Alexandra Macesanu σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Καρακάλ. Η 18χρονη Luiza εξαφανίστηκε τον περασμένο Απρίλιο ενώ έκανε οτοστόπ για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η αστυνομία έφτασε έξω από το σπίτι του καθ’ ομολογίαν δράστη και ενώ περίμεναν επί ώρες ένταλμα για να εισβάλλουν σε αυτό βρήκαν υπολείμματα της σορού της Αλεξάνδρα σε ένα βαρέλι και τμήματα των οστών της Λουίζας. Μέσα στο σπίτι βρήκαν επίσης τα κοσμήματα της Αλεξάνδρας και το DNA της.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στις αρχές ότι είχε βάλει φωτιά για να διώξει τα κουνούπια αλλά αυτό που έκανε ήταν να καίει τις σορούς των δυο άτυχων κοριτσιών. Οι αρχές στη Ρουμανία δεν αποκλείουν ο 65χρονος να έχει σκοτώσει και άλλες κοπέλες γι’ αυτό και σε μία λίμνη κοντά στο σπίτι του άνδρα διεξάγονται έρευνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments