Ελλάδα

Λιμάνι Πειραιά: 10λεπτη παράταση στον απόπλου – Το αδιαχώρητο στο λιμάνι

Λιμάνι Πειραιά: 10λεπτη παράταση στον απόπλου – Το αδιαχώρητο στο λιμάνι
Λιμάνι Πειραιά: Μπήκε ο Αύγουστος, φεύγει ο κόσμος. "Βουλιάζει" το λιμάνι του Πειραιά από τη... μεγάλη έξοδο. 10λεπτη παράταση στον απόπλου αποφάσισε ο λιμενάρχης για να προλαβαίνει ο κόσμος.

Λιμάνι Πειραιά: Για ακόμη ένα πρωί – το δεύτερο συνεχόμενο – στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρείται το αδιαχώρητο, αφού χιλιάδες βγαίνουν σε άδεια και φεύγουν από την Αθήνα για να περάσουν λίγες μέρες σε κάποιο νησί. Η κίνηση είναι αυξημένη στους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο λιμενάρχης του Πειραιά αποφάσισε να δώσει 10λεπτη παράταση στον απόπλου των πλοίων, το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να προλάβουν όλοι οι ταξιδιώτες να μπουν στα καράβια για τους καλοκαιρινούς προορισμούς τους.

Απαγόρευση απόπλου για το Aqua Blue από την Άνδρο

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους 86 επιβάτες του πλοίου Aqua Blue, ο απόπλους του οποίου από την Άνδρο απαγορεύτηκε λόγω πρόσκρουσης. Συγκεκριμένα, την ώρα που το πλοίο έκανε μανούβρες για να δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου, στην Άνδρο, το βράδυ της Πέμπτης (01.08.2019), το Aqua Blue προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής και στη συνέχεια, μετά τους χειρισμούς του πλοιάρχου, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός του λιμανιού.

Με τη βοήθεια του πλοίου »ΙΩΑΝΝΗΣ Σ», το Aqua Blue αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμάνι του Γαυρίου. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από την πρόσκρουση.

Το Aqua Blue εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Επέβαιναν 56 μέλη πληρώματος, 86 επιβάτες, 18 Ι.Χ., 18 φορτηγά κι ένα Δ/Κ.

Το λιμεναρχείο Άνδρου διενεργεί προανάκριση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Aqua Blue μέχρι να γίνει επιθεώρηση υφάλων από επαγγελματία δύτη και να δώσει το «πράσινο φως» το τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων. Για τον απόπλου θα απαιτηθεί και η προσκόμιση διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία του Aqua Blue έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προωθηθούν στους προορισμούς τους οι επιβάτες με το πλοίο «Θεολόγος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments