Αθλητισμός

Άγιαξ: Σε συνεχή πτώση η μετοχή της ομάδας

Άγιαξ: Σε συνεχή πτώση η μετοχή της ομάδας
Άγιαξ: Ο αποκλεισμός από την Τότεναμ και οι πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών έχουν οδηγήσει σε... βουτιά τη μετοχή της ολλανδικής ομάδας.

Άγιαξ: Ποδοσφαιρικά κλισέ όπως τα “τρομερά μωρά”, δημιουργήθηκαν για χάρη της ολλανδικής ομάδας, η οποία παράγει συνεχώς ποδοσφαιρικές υπεραξίες και ανά δεκαετία παρουσιάζει τρομερά σύνολα που κάνουν την Ευρώπη να υποκλίνεται. Όπως συνέβη και πέρσι, όταν η άκρως νεανική ομάδα του “Αίαντα” έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του Champions League στον οποίον και θα μετείχε, εάν ο Λούκας Μόουρα της Τότεναμ δεν σκόραρε με… buzzer beater. Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη χειροκρότησε την περσινή έκδοση του Άγιαξ και οι μεγάλοι σύλλογοι έσπευσαν να “καρπωθούν” τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της ενδεκάδας των Ολλανδών, όπως για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Φαν Ντε Μπεεκ. Προφανώς και ένας σύλλογος σαν τον Άγιαξ που… σέβεται τον εαυτό του και έχει όνομα στην Ευρώπη, διατηρεί και… άκρες στο Χρηματιστήριο.

Η μετοχή του Άγιαξ ήταν μια από τις πιο δυνατές πριν από λίγους μήνες. Η εκπληκτική πορεία των Ολλανδών μέχρι τα ημιτελικά του Champions League έφερε πολλαπλά κέρδη και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς η μετοχή του “Αίαντα” έφτασε τα 24.7 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας στο ζενίθ της. Έκτοτε, άρχισε η πτώση. Ο αποκλεισμός από την Τότεναμ αλλά και οι πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών, έφεραν μείωση της τάξεως του 30% μέσα σε τρεις μήνες και συνολικά μία βουτιά 140 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Metrosport για τον προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον γ’ προκριματικό του Champions League.

Μπορεί η μετοχή του Άγιαξ να βρίσκεται σε κάθετη πτώση, ωστόσο συνολικά, τα οικονομικά της ομάδας πηγαίνουν εξαιρετικά.

Η πορεία στο Champions League και οι πωλήσεις έχουν φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία των Ολλανδών, οι οποίοι συνηθίζουν να τα επενδύουν σε βελτιώσεις του υπέροχου συστήματος ακαδημιών που διαθέτουν, αναβαθμίζοντας τις σε υλικό επίπεδο αλλά και σε έμψυχο δυναμικό.

Sold out στην Τούμπα

Είναι πλέον επίσημο πως η Τούμπα θα «βράζει» στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Κι αυτό γιατί ο «Δικέφαλος του Βορρά» με ανακοίνωση του γνωστοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) ότι τα εισιτήρια για την αναμέτρηση της Τρίτης (6/8, 20:00). Η «τρέλα» των φίλων του Δικεφάλου για τον σπουδαίο αγώνα δημιούργησε ουρές στα εκδοτήρια, ενώ τεράστια συμμετοχή είχε κι η ηλεκτρονική πώληση των εισιτηρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments