Ειδήσεις

Κακιά Θάλασσα: Το νησί με τη φυσική πισίνα που απέχει 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας (vid)

Κακιά Θάλασσα: Το νησί με τη φυσική πισίνα που απέχει 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας (vid)
Κακιά Θάλασσα: Ένα κρυμμένο διαμάντι σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Κακιά Θάλασσα: Για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, η λύση των μονοήμερων εκδρομών αποτελεί βάλσαμο, ιδίως εάν οι ημέρες της άδειας απέχουν και υπάρχει η δυνατότητα για μια εξόρμηση στα περίχωρα. Έχοντας μπει για τα καλά στον Αύγουστο, οι δημοφιλείς προορισμοί γίνονται ολοένα και πιο… δυσπρόσιτοι, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Ωστόσο, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας δείξουμε ότι υπάρχουν “κρυμμένα διαμάντια”, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε, δίχως να “φάτε” μια ολόκληρη ημέρα στους δρόμους. Μια τέτοια περίπτωση είναι το νησάκι της Κακιάς Θάλασσας. Η παραλία της Κακιάς Θάλασσας βρίσκεται στα Μεσόγεια της Αττικής και στα ανοιχτά βρίσκεται ένα νησάκι, πολύ μικρό σε μέγεθος, το οποίο διαθέτει… φυσική πισίνα!

Στα 100 μέτρα από την ακτή, το εν λόγω νησί αποτελεί μια κρυμμένη ομορφιά, καθώς διαθέτει τη δική του… πισίνα που καλύπτει το 1/4 της έκτασής του. Ο πυθμένας περιέχει άμμο, ενώ υπάρχει και ένα μικρό άνοιγμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο νερό να ανανεώνεται. Εάν είστε δεινοί κολυμβητές ή διαθέτετε πλεούμενο, αξίζει να μεταβείτε στην παραλία της Κακιάς Θάλασσας και να προσπαθήσετε να βρεθείτε σε ένα νησί που μοιάζει με εκείνα που βλέπουμε στις ταινίες που γυρίστηκαν στην Καραϊβική. Κι όλα αυτά, μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας!

Το νησάκι της Κακιάς Θάλασσας

Η παραλία της Κακής ή Κακιάς Θάλασσας είναι οργανωμένη, και από τις πιο δημοφιλείς της νοτιοανατολικής Αττικής. Στη μία της πλευρά υπάρχει κάθετος βράχος που χρησιμοποιείται για αναρρίχηση. Λίγο ανατολικότερα του οικισμού βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι παλαιοημερολογιτών. Βάσει της Ελληνικής Μυθολογίας όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης έσυραν τις ακτές ώστε να μπορούν να μιλάνε και άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ λίγοι στον αριθμό, ο Δίας και ο Άδης τους βοήθησαν ζητώντας από τον Ποσειδώνα να στείλει εκεί κύματα μεγαλύτερα από τα πλοία των βαρβάρων. Από τότε λέγεται πως ακόμα και ο Άδης υπερασπίστηκε τους Έλληνες. Από τότε η θάλασσα στην περιοχή της Κερατέας ονομάστηκε Κακιά Θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments