Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Ο γιος του Χέλμουτ Κολ την κατηγορεί για το θάνατο της μητέρας του

Άνγκελα Μέρκελ: Ο γιος του Χέλμουτ Κολ την κατηγορεί για το θάνατο της μητέρας του
Άνγκελα Μέρκελ: Ο Βάλτερ Κολ επιτέθηκε ευθέως στη Γερμανίδα καγκελάριο, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για τον θάνατο της μητέρας του.

Άνγκελα Μέρκελ: “Επίθεση” κατά της Γερμανίδας καγκελάριου εξαπέλυσε ο γιος του Χέλμουτ Κολ, κατηγορώντας τη για τον θάνατο της μητέρας του. Σε συνέντευξή του στο Zeit Magazine, ο γιος του πρώην καγκελαρίου της χώρας, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή το 2017, ανέφερε ότι: “Για μένα η Άνγκελα Μέρκελ φέρει ένα όχι ασήμαντο μερίδιο για τον θάνατο της μητέρας μου”, τόνισε κατηγορώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο για τη συμπεριφορά της, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, το οποίο ουσιαστικά προκάλεσε θλίψη στη μητέρα του. Το 1999, ο Χέλμουτ Κολ είχε παραδεχθεί ότι δεν είχε δηλώσει δωρεές εκατομμυρίων μάρκων προς το κόμμα του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σκάνδαλο μεγατόνων. Εκείνη την περίοδο, η Μέρκελ, η οποία είχε “μέντορα” τον Κολ, πήρε αποστάσεις, που ουσιαστικά την οδήγησαν στο “τιμόνι” του κόμματος και της χώρας.

Η πρώτη της κίνηση, ήταν να γράψει ένα πύρινο άρθρο κατά του Κολ, κάτι που δεν πείραξε τον Βάλτερ Κολ. Αντίθετα, εμφανίζεται πικραμένος για τη συμπεριφορά της Γερμανίδας πολιτικού την οποία χαρακτήρισε άθλια. “Στη διαπάλη εξουσίας, η Μέρκελ θεώρησε παράπλευρη απώλεια τον πόνο της μητέρας μου. Γνώριζε ότι με την ενέργειά της θα εξαπέλυε μια χιονοστιβάδα, που θα έπληττε βαριά την οικογένεια. Ουδέποτε είπε τότε δημοσίως: “αφήστε την οικογένεια στην άκρη” αν και γνώριζε ότι η μητέρα μου ήταν βαριά άρρωστη. Η Χανελόρε Κολ ένιωσε ότι η Μέρκελ την πρόδωσε, αν και η ίδια δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο. Συκοφάντησαν τη μητέρα μου με τον χειρότερο τρόπο, την αποκαλούσαν “πόρνη των μαύρων ταμείων”, ό,τι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί κανείς με αποτέλεσμα να τρωθεί ανεπανόρθωτα η υπόληψή της”.

Μέρκελ: “Μπορώ να εκτελώ τα καθήκοντά μου”

«Μπορώ να εκτελώ τα καθήκοντά μου», διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά η καγκελάριος εκφράζοντας ταυτόχρονα κατανόηση για το γεγονός ότι, μετά τα τρία δημόσια επεισόδια σωματικού τρόμου, ερωτάται για την κατάσταση της υγείας της. «Κατανοώ τις ερωτήσεις για την υγεία μου. Ως επικεφαλής της κυβέρνησης, είναι σημαντικό να είμαι σε θέση να λειτουργώ», δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο και διαβεβαίωσε ότι μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά της.

«Άλλωστε με γνωρίζετε ήδη εδώ και κάμποσο καιρό. Έχω και ως άνθρωπος προσωπικά ένα ενδιαφέρον να είμαι υγιής», πρόσθεσε, για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι υπάρχει ζωή και μετά το τέλος της θητείας μου, το 2021. Θα ήθελα λοιπόν όλο αυτό να το ζήσω υγιής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments