Ελλάδα

Κοκαΐνη Μύκονος: Το “Νησί των Ανέμων” ένας από τους κεντρικούς προορισμούς του καρτέλ που ξεβράστηκε

Κοκαΐνη Μύκονος: Το “Νησί των Ανέμων” ένας από τους κεντρικούς προορισμούς του καρτέλ που ξεβράστηκε
Κοκαΐνη Μύκονος: Στο «Νησί των Ανέμων», αλλά και την Σαντορίνη θα κατέληγε μεγάλο μέρος του φορτίου κοκαΐνης που ξεβράστηκε στη Γαλλία το 2017.

Κοκαΐνη Μύκονος: Τόσο στο «Νησί των Ανέμων» όσο και στην Σαντορίνη επρόκειτο να καταλήξει ένα πολύ μεγάλο μέρος της καθαρής κοκαΐνης βάρους ενός τόνου και 700 κιλών, η οποία ξεβράστηκε το καλοκαίρι του 2017 στις ακτές της πόλης Μιμιζάν τις Γαλλίας, στην πλευρά του Ατλαντικού. Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον οκτώ Έλληνες νεαρής ηλικίας, ενώ μέχρι και σήμερα η γαλλική αστυνομία εκδίδει νέα εντάλματα έκδοσης στην χώρα τους κατά Ελλήνων, οι οποίοι φέρονταν να έχουν σχέση με την μεταφορά της ποσότητας «μαμούθ» κοκαΐνης με ιστιοπλοϊκό, από την Λατινική Αμερική στην Γαλλία, με τελικό προορισμό το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Παράλληλα, ήδη παρελήφθη από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Γάλλους αστυνομικούς ένας ένας Ελληνοτυνήσιος, ο οποίος και συνελήφθη από την Δίωξη Ναρκωτικών έπειτα από αίτημα των Γαλλικών Αρχών, καθώς φέρεται να είχε πολλές επικοινωνίες με άλλους Έλληνες εμπλεκόμενους στην μεταφορά της κοκαΐνης, που ήδη είναι κρατούμενοι σε Γαλλικές φυλακές. Επίσης τον Ιούνιο, ακόμη ένας Έλληνας που είχε παραδοθεί στις γαλλικές Αρχές μετά από αίτημα τους. Κι αυτό γιατί διαπιστώθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που το 2017 είχε είχε νοικιάσει ιστιοπλοϊκό σκάφος το 2017 και έκανε δοκιμαστικό ταξίδι από τις ακτές της Λατινικής Αμερικής στην Γαλλία, ενώ παράλληλα είχε νοικιάσει τα δυο θηριώδη φουσκωτά που έβγαλαν στην ακτή του Μιμιζάν τα δέματα με τα φορτία της κοκαΐνης, όταν ναυάγησε το ιστιοπλοϊκό.

Μάλιστα οι Γερμανικές Αρχές που ενεπλάκησαν στις έρευνες, καθώς διαπιστώθηκε πως ένας Γερμανός υπήκοος ο Ν.Μ. θα ήταν ένας από τους παραλήπτες μερικών δεκάδων κιλών κοκαΐνης, από το φορτίο που κατέληξε στις ακτές του Μιμαζάν, ανακάλυψαν ένα στοιχείο που εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα, στην διακίνηση του ναρκωτικού. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αρκετά πρόσφατα οι Γερμανικές Αρχές έλαβαν στα χέρια τους τα αναλυτικά έγγραφα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και συνομιλίες που είχε ο Νίκολας με διάφορα άτομα, εμπλεκόμενα στην μεταφορά τις κόκας από την Κολομβία στην Γαλλία.

Κοκαΐνη Μύκονος: Tο μεγαλύτερο μέρος της θα κατέληγε στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου

Μάλιστα, εκεί ανακάλυψαν κι ένα σοβαρό στοιχείο που έχει άμεση σχέση με την χώρα μας. Ανάμεσα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Νικόλα, ξεχωρίζουν αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες κατεγράφησαν με άγνωστο αριθμό κινητού, το στίγμα του οποίου βρισκόταν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκολας μιλά με το «συνεργάτη» του στην Ελλάδα και του λέει πως μπορεί να στείλει σε Μύκονο και Σαντορίνη, τουλάχιστον 100 κιλά κόκα τους καλοκαιρινούς μήνες και μάλιστα λέει πως έχει ήδη στείλει μια έμπιστη γυναίκα συνεργάτιδα του, η οποία έχει «στρώσει το δρόμο» και στα δυο νησιά, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για να ρίξουν εκεί τα 100 κιλά τις κόκας που μετέφεραν Έλληνες από την Λατ. Αμερική στην Γαλλία.

Το στοιχείο αυτό διαβιβάστηκε άμεσα στις Ελληνικές Αρχές, ούτως ώστε να ξεκινήσουν έρευνες ενώ από αυτές τις απανωτές συνομιλίες διαφαίνεται αν μη τι άλλο πως ένα μεγάλο μέρος τις καθαρής κόκας που είχαν αγοράσει οι νεαροί Έλληνες από το Κολομβιανό «καρτέλ του Κάλι» θα κατέληγε στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, όπου η ζήτηση για καλής ποιότητας κοκαΐνη τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αυξημένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments