Πολιτισμός

Βασίλης Μοσχονάς: Σε σοβαρή κατάσταση ο γνωστός τραγουδιστής – Υπέστη ανακοπή και τρία εγκεφαλικά

Βασίλης Μοσχονάς: Σε σοβαρή κατάσταση ο γνωστός τραγουδιστής – Υπέστη ανακοπή και τρία εγκεφαλικά
Βασίλης Μοσχονάς: Ο γνωστός καλλιτέχνης παρέμεινε στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας για 20 ημέρες.

Βασίλης Μοσχονάς: Ώρες αγωνίας για τον Έλληνα τραγουδιστή και πρώην μέλος των Σπείρα – Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης κατέρρευσε στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν με δυσκολία στη ζωή. Ο ίδιος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, μετά την ανακοπή καρδιάς , υπέστη τρία ισχαιμικά επεισόδια και γλύτωσε από θαύμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso, ο γνωστός καλλιτέχνης που είχε υπάρξει και συμπρωταγωνιστής του Παύλου Ευαγγελόπουλου στην παράσταση “Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι του, του πρόσφερε το θάνατο” παρέμεινε στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας για 20 ημέρες και από την 1η Αυγούστου μεταφέρθηκε στη μονάδα του Κέντρο Αποκατάστασης “Animus” στην Λάρισα.

Φίλοι του και συνεργάτες από τον καλλιτεχνικό χώρο, είναι στο πλευρό του και έχουν κάνει έκκληση για οικονομική βοήθεια, μιας και η οικονομική κατάστασή του δεν μπορεί να καλύψει τα υψηλά νοσήλια του. Ο Βασίλης Μοσχονάς είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να αντέξει τα έξοδο μετά την περιπέτεια υγείας του και οι φίλοι τους έσπευσαν να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Βασίλης Μοσχονάς: Βιογραφικό

Ο Βασίλης Μοσχονάς γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς μουσουλμάνους. Ο πατέρας του τσιγγάνος. Μεγάλωσε με ήχους τσιγγάνικων και τούρκικων τραγουδιών. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Επαγγελματικά ξεκίνησε μετά την στρατιωτική του θητεία. Δούλεψε σε μπουζούκια της Αλεξανδρούπολης για περίπου δυο χρόνια. Από εκείνα τα χρόνια του άρεσε και το έντεχνο τραγούδι.

«Δεν τα κατάφερνα στα έντεχνα τότε. Άκουγα έντεχνους τραγουδιστές και τραγούδια που μου άρεσαν, ήθελα πάρα πολύ να τα πω αλλά δεν μπορούσα. Και μάλιστα ένας λόγος που έφυγα από την Αλεξανδρούπολη και ήρθα στην Αθήνα ήταν και αυτός», έχει δηλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης

Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο «Εθνικό Ωδείο» με την Άννα Διαμαντοπούλου». «Εγώ πιστεύω ότι είμαι λαϊκός τραγουδιστής. Νόμιζα ότι θα παιδευόμουνα με τα έντεχνα. Με βοήθησε πάρα πολύ η δασκάλα μου. Παρ’ όλο που δεν θα το πίστευα εγώ, ο παραγωγός Άγγελος Σφακιανάκης σε μια ακρόαση στη «Λύρα» για να με κατατάξει στα έντεχνα ή στα λαϊκά με κατέταξε στα έντεχνα. Αυτό για μένα λέει πολλά. Ότι ο κόπος που είχα κάνει τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος».

Η γνωριμία με τον Σταμάτη Κραουνάκη έγινε μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής που παρουσίαζε εκείνος μαζί με την Λίνα Νικολακοπούλου. Η ερμηνεία του Βασίλη στο τραγούδι «προσωπικά» του Γιάννη Σπανού κινεί το ενδιαφέρον του.

Και έτσι το 1991/ 92 ο Βασίλης συμμετέχει στην παράσταση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Zoom (Μουσική επιμέλεια Σταμάτης Κραουνάκης, Λίνα Νικολακοπούλου, σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.) με τον Κώστα Μακεδόνα, Κώστα Γανωτή και Νίκο Ζούκα. Στο ζωντανό ηχογραφημένο δίσκο που προκύπτει από αυτή την συνεργασία ερμηνεύει το τραγούδι των γύφτων (μπαλαμός) του Διονύση Τσακνή. Με την παράσταση ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη στις «Χάνδρες» με την Άννα Ζήση και τη Νατάσσα Θεοδωρίδου. Την επόμενη χρόνια πάλι στην Αθήνα με την Κρινιώ Νικολάου, τον Αλέξανδρο Χατζή και τον Βασίλη Παϊτέρη. Θα ακολουθήσουν δυο δισκογραφικές συνεργασίες με τον συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό. Το ’95 στο CD «Πρωί -μεσημέρι -βράδυ» ο Βασίλης ερμηνεύει έξι τραγούδια σε στίχους Διονύση Καψάλη Το ’96 κυκλοφορεί το προσωπικό CD του Βασίλη Μοσχονά, «Αγάπες της ψυχής μου» σε στίχους Ηλία Κατσούλη Αντώνη. Ι. Κορρέ και Μιχάλη Κουμπιού. Συνεργάστηκε με την Λένα Αλκαίου και την Δήμητρα Παπίου.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα συμμετείχα σε συναυλίες με τον Ηλία Κλωναρίδη και τον αείμνηστο Γρηγόρη Μπιθικώτση και αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του. Ακολουθούν εμφανίσεις σε μαγαζιά του Ισραήλ και της Αμερικής και το 1999 μια συμμετοχή με το τραγούδι «Μη παίζεις με τις λέξεις» στο CD «Gypsies bar». Μια συλλογή τσιγγάνικων τραγουδιών από διάφορες χώρες.

Το 2005 γίνεται μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας «Σπείρα σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη. Εκεί παραμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Συμμετέχει στις παραγωγές της σπείρας «Μπιμπερό», «Αιωνία θητεία στο κάλλος», «Δουλάρες», «Πόσο σ’ αγαπώ» και «All that buzz». Το 2007 ερμηνεύει το τραγούδι «Έφαγα ήττα» σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη στο CD «Πόσο σ΄ αγαπώ». Επίσης συμμετείχε σε όλα τα επεισόδια της «Σπείρα σπείρα show» που προβλήθηκαν στη ΝΕΤ στην αρχή του 2009.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments