Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Στην Ελλάδα τα ιταλικά Canadair – Πρόβλημα με τα κροατικά

Φωτιά Εύβοια: Στην Ελλάδα τα ιταλικά Canadair – Πρόβλημα με τα κροατικά
Φωτιά Εύβοια: Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας βρίσκονται τα δύο ιταλικά Canadair, παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα κροατικά αεροσκάφη.

Φωτιά Εύβοια: Το απόγευμα της Τρίτης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την Εύβοια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παράλληλα, η χώρα μας αιτήθηκε βοηθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Στο ελληνικό αίτημα για βοήθεια για την κατάσβεση της φωτιάς στο Μακρυμάλλη, ανταποκρίθηκαν αρχικά οι Ιταλοί και οι Κροάτες. Το ιταλικά Canadair βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και αναμένεται να επιχειρήσουν σήμερα το πρωί. Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τους Κροάτες, καθώς ένα πρόβλημα δεν επέτρεψε να αποσταλούν τα δικά τους πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Έτσι, η χώρα μας στράφηκε προς την Ισπανία, η οποία αποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για βοήθεια.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μείωση της έντασης των ανέμων που παρουσιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, επέτρεψε στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν καλύτερα το έργο τους, ώστε να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες πυρόσβεσης στα εναέρια μέσα που ξεκίνησαν τις πτήσεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Μεγάλη η οικολογική καταστροφή

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή της τεράστιας πυρκαγιάς στην Κεντρική Εύβοια. Μέσα σε ελάχιστες ώρες καταστράφηκε τεράστιο μέρος του πευκοδάσους περιοχής Natura, το οποίο ήταν καταφύγιο άγριας ζωής και που δύσκολα θα αντικατασταθεί. Στη θετική πλευρά, η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει από τις φλόγες τα τέσσερα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια. Σε αυτό βοήθησε η έγκαιρη εκκένωση των χωριών αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, που απέτρεψαν τα χειρότερα.

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν φιλοξενούνται σε δομές του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα. Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ κυρίως με εγκαύματα στα χέρια, ενώ η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments