Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Καταστράφηκε το πευκοδάσος Natura – Έσωσε τέσσερα χωριά η Πυροσβεστική

Φωτιά Εύβοια: Καταστράφηκε το πευκοδάσος Natura – Έσωσε τέσσερα χωριά η Πυροσβεστική
Φωτιά Εύβοια: Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα

Φωτιά Εύβοια: Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή της τεράστιας πυρκαγιάς στην Κεντρική Εύβοια. Μέσα σε ελάχιστες ώρες καταστράφηκε τεράστιο μέρος του πευκοδάσους περιοχής Natura, το οποίο ήταν καταφύγιο άγριας ζωής και που δύσκολα θα αντικατασταθεί.

Στη θετική πλευρά, η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει από τις φλόγες τα τέσσερα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια. Σε αυτό βοήθησε η έγκαιρη εκκένωση των χωριών αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, που απέτρεψαν τα χειρότερα.

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν φιλοξενούνται σε δομές του δήμου Δίρφης – Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα. Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ κυρίως με εγκαύματα στα χέρια, ενώ η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Νοσοκομείο Χαλκίδας, τα Κέντρα Υγείας της περιοχής καθώς και το ΕΚΑΒ Εύβοιας. Όπως ενημερώνει το υπουργείο Υγείας με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο κέντρο της οποίας, έχει στείλει σύνδεσμο-γιατρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments