Αθλητισμός

Super Cup 2019: Η απίθανη ιστορία του ήρωα Αντριάν

Super Cup 2019: Η απίθανη ιστορία του ήρωα Αντριάν
Super Cup 2019: Πριν από λίγες ημέρες έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Εδώ και λίγες ώρες, είναι ο ήρωας του Λίβερπουλ.

Super Cup 2019: Η περίπτωση του Ισπανού γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Αντριάν, αποτελεί το κλασικό παράδειγμα της ρήσης: “Βρε, πως τα φέρνει η ζωή”. Όσοι είδατε το χθεσινό ματς για το ευρωπαϊκό Super Cup, ανάμεσα στην κάτοχο του Champions League, ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και στην Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ, κάτοχο του Europa League, σίγουρα θα τον θαυμάσατε. Έπειτα από ένα… σωρό επεμβάσεις στην κανονική διάρκεια του ματς αλλά και στην παράταση, ο Άντριαν έγινε ο… hero του Λίβερπουλ, πιάνοντας με τα πόδια το κρίσιμο πέναλτι του Τάμι Έιμπραχαμ, δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Κι αν σας λέγαμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Άντριαν δεν γνώριζε τι του ξημερώνει, σε επαγγελματικό επίπεδο; Ο 32χρονος κίπερ από την Ανδαλουσία είχε μείνει ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ και έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς τα σφυριά είχαν αποκτήσει τον Ρομπέρτο για “Νο2”. Εκεί εμφανίστηκε η Λίβερπουλ, που του προσέφερε τη θέση πίσω από τον Βραζιλιάνο Άλισον, με τον Αντριάν να αδυνατεί να αρνηθεί το οτιδήποτε από τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στις πρώτες του προπονήσεις με την ομάδα, βλέπει τον Άλισον να τραυματίζεται. Η διάγνωση των γιατρών ανέφερε ότι η βασική επιλογή του Κλοπ για τα γκολπόστ θα είναι νοκ άουτ για τουλάχιστον ένα μήνα. Κι έτσι,τα γάντια του βασικού πήγαν στον 32χρονο Ισπανό, ο οποίος “ζεστάθηκε” στο ματς με τη Νόριτς, στην πρεμιέρα της ομάδας στην Premier League και στον τελικό της Πόλης έλαμψε, σταματώντας τον Έιμπραχαμ. Από άνεργος… σταρ λοιπόν, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες!

Έτσι έφτασε στην κούπα η Λίβερπουλ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, η Λίβερπουλ κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να πάρει το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Super Cup, επικρατώντας στον 44ο τελικό με 5-4 της Τσέλσι στο «Μπεσίκτας Παρκ» της Κωνσταντινούπολης, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Άντριαν.

Ο αγγλικός «εμφύλιος» δεν ανέδειξε νικητή στα 120 λεπτά, καθώς στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλος, 1-1, ενώ στο επιπλέον μισάωρο, οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν από μία φορά και τελικά «έλυσαν τις διαφορές» τους στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί, όπου ο Άντριαν απέκρουσε το τελευταίο χτύπημα του Εϊμπραχαμ και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, δεύτερο επί εποχής Κλοπ και τέταρτο στην Ιστορία της (1977, 2001, 2005 τα τρία προηγούμενα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments