Ελλάδα

Μοναδικό κόλπο για να μη σε τσιμπήσει κουνούπι ξανά

Μοναδικό κόλπο για να μη σε τσιμπήσει κουνούπι ξανά
Κουνούπι ο... εφιάλτης του καλοκαιριού. Δείτε ένα μοναδικό κόλπο για να τα κρατήσετε μια για πάντα μακριά σας.

Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και τα… κουνούπια. Οι διακοπές είναι υπέροχες, αλλά τα βράδια τους για πολλούς ανθρώπους μπορούν να αποδειχτούν δύσκολα από την επιδρομή του εντόμου που μας κάνει τη ζωή (και τον ύπνο) δύσκολη. Τα κουνούπια “λατρεύουν” να τα μισείς. Κι εσύ πρέπει να βρεις τον τρόπο να τα αντιμετωπίσεις για να περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές και τα βράδια σου να είναι πιο ήσυχα.

Πως θα αποφύγετε τα κουνούπια, όταν δεν πιάνουν ούτε οι ταμπλέτες, ούτε τα… φιδάκια; Πως θα τα αναγκάσετε να μείνουν μακριά από το δέρμα σας και να μην τα ακούτε κοντά στ’ αυτιά σας λίγο πριν κλείσετε τα μάτια σας; Αυτό το κόλπο είναι μοναδικό και θα τα κάνει να μη σας πλησιάσουν ποτέ ξανά.

Δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο, δυόσμος, λεμονόχορτο, ευκάλυπτος, λεβάντα, σκόρδο, γεράνι, μελισσόχορτο, κρεμμύδια, θυμάρι, καλέντουλα και καλαμίνθη, θα δημιουργήσουν μία προστατευτική περίμετρο που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά. Βάλτε στο μπαλκόνι ή τον κήπο τα κατάλληλα φυτά. Αν δεν έχετε χώρο για φυτά, τα αιθέρια έλαια θα κάνουν την ίδια δουλειά! Επίσης μπορείτε να κάψετε οποιαδήποτε από τα παραπάνω αποξηραμένα βότανα.

Άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα κουνούπια:

  • Διαλύστε αιθέρια έλαια από τα παραπάνω φυτά σε νερό ή νερό και οινόπνευμα και ψεκάστε τους τοίχους και τα φυτά εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού κάθε 15-20 μέρες.
  • Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης Β1 έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τα κουνούπια από το να σας τσιμπήσουν.
  • Έχει αποδειχθεί πως το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο (μπανάνες) έλκει τα κουνούπια.
  • Αξιοποιείστε τις μυρωδιές που απωθούν τα κουνούπια. Ξίδι και σκόρδο είναι πρώτα στη λίστα!
  • Προσθέστε 7-10 σταγόνες αιθέρια έλαια σε 2 κουταλιές της σούπας από φυτικό έλαιο και αναμείξτε τα. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά ισχυρά και θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζονται σε ένα μικρό σημείο του σώματος, για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Σύμφωνα με έρευνα τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα, άρα καλό θα είναι να προτιμάτε τις ανοιχτές αποχρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments