Ελλάδα

Τραγωδία στον Πόρο: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου

Τραγωδία στον Πόρο: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου
Τραγωδία στον Πόρο: Νεκροί ανασύρθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες (δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας) του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα το μεσημέρι της Τρίτης.

Τραγωδία στον Πόρο: Πριν από λίγο, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν από τη θάλασσα και τους τρεις σορούς, οι οποίοι ανήκουν στους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ. Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας. Όπως όλα δείχνουν, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

“Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα”

Αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε τα εξής στην κάμερα της ΕΡΤ: «Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Το σημείο του συμβάντος βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ενημέρωση από το πεντάγωνο, το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43. Ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο χειριστής να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να καταλήξει στη θάλασσα. Σε επιφυλακή έχει τεθεί το Κέντρο Υγείας Γαλατά, γιατροί του οποίου μεταβαίνουν στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι και το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments