Αθλητισμός

Γιόζιπ Μίσιτς: Ο νέος του ρόλος υπό τον Φερέιρα

Γιόζιπ Μίσιτς: Ο νέος του ρόλος υπό τον Φερέιρα
Γιόζιπ Μίσιτς: Ο Αμπέλ Φερέιρα χρησιμοποιεί σε μια καινούργια θέση τον Κροάτη χαφ, ευελπιστώντας να τον αξιοποιήσει πλήρως μέσα στη σεζόν.

Γιόζιπ Μίσιτς: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του για τη Super League 1, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 στην Τούμπα. Ο Γιόζιπ Μίσιτς ήταν από τους παίκτες που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις στο χρόνο συμμετοχής που έλαβε από τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον χρησιμοποίησε σε θέση πίσω από τον επιθετικό και ο 26χρονος ποδοσφαιριστής τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, σκοράροντας το δεύτερο γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ είχε συνολικά μια πολύ καλή παρουσία στην αναμέτρηση.

Ο Μίσιτς, όμως, είχε αποκτηθεί με την προοπτική να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, κάτι που έχει αλλάξει από την ημέρα που ανέλαβε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δοκιμάσει τον Κροάτη μέσο σε αυτή θέση σε αρκετές προπονήσεις και θεωρεί πως μπορεί να τον αξιοποιήσει στο έπακρο και να πάρει αρκετές λύσεις από την παρουσία του πίσω από τον επιθετικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αυτή δεν ήταν και η τελευταία φορά που ο 26χρονος μέσος θα βρίσκεται ως μεσοεπιθετικός στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Νέα Τούμπα: Τα επόμενα βήματα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει πράξη όλες τις μεγάλες δεσμεύσεις του για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα επέστρεψε στους τίτλους με αποκορύφωμα το περσινό αήττητο νταμπλ. Ένα άλλο μεγάλο όνειρο του γνωστού επιχειρηματία είναι η αναμόρφωση του γηπέδου της Τούμπας. Μάλιστα, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του είχαν κάνει επαφές με την προηγούμενη κυβένρηση για τη δημιουργία της νέας Τούμπας.

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει το νέο γήπεδο του συλλόγου να είναι στα πρότυπα των μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού. Όπως αναφέρει η LiveSport, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία αρχιτεκτονικά γραφεία, ποιο θα είναι αυτό που θα αναλάβει τον εξωτερικό σχεδιασμό του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη κράτησαν πίσω τις διαδικασίες, με την ανάθεση να αναμένεται να γίνει τον Οκτώβρη.

Τα σχέδια για την Νέα Τούμπα

Ταυτόχρονα με αυτό αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς για τα χαρακτηριστικά που θα έχει, με στόχο να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και τους κατοίκους τις περιοχής, όπως συμβαίνει με τα μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υπολογίζουν πως τον Δεκέμβρη θα κατατεθεί η πλήρης φάκελος της νέας Τούμπας, ενώ η τελική έγκριση από τα κρατικά όργανα αναμένεται ως τον Απρίλη σε μορφή προεδρικού διατάγματος. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να βγουν οι άδειες κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου γηπέδου, που αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή το καλοκαίρι του 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments