Αθλητισμός

Ρεζάρτ Ράμα: Εξετάζει την “ελληνοποίησή” του η ΕΠΟ

Ρεζάρτ Ράμα: Εξετάζει την “ελληνοποίησή” του η ΕΠΟ
Ρεζάρτ Ράμα: Ο νεαρός αμυντικός μετακόμισε πρόσφατα στη Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Ολυμπιακό.

Ρεζάρτ Ράμα: Η ΕΠΟ φαίνεται να παρακολουθεί στενά τον 19χρονο αμυντικό, καθώς σκέφτεται το ενδεχόμενο «ελληνοποίησής» του. Ο Ρεζάρτ Ράμα, που αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ αλλά και ως στόπερ, βρίσκεται στην Αγγλία καθώς θα φοράει τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ ύστερα από την αποδέσμευσή του από τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, αν και η μετακίνησή του έγινε μόλις πριν λίγα 24ωρα, ο νεαρός αμυντικός αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο με τις ρεζέρβες του συλλόγου κόντρα στην Μίλγουολ. Η πρόθεση της νέας του ομάδας είναι να βρει ρυθμό και στη συνέχεια να «ανέβει» στην πρώτη ομάδα.

Ο Ράμα είναι γεννημένος το 2000 και τον Δεκέμβρη θα κλείσει τα 19 του χρόνια. Προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου παρέμεινε για 8 χρόνια και ουσιαστικά εξελίχθηκε και «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά. Διαθέτει ένα πολύ δυνατό κορμί, έχει ύψος 1.84 και αγωνίζεται κυρίως ως δεξιός μπακ. Παρόλα αυτά λόγω σωματοδομής αλλά και ικανότητας με την μπάλα στα πόδια μπορεί να αγωνιστεί με σχετική άνεση και ως αμυντικός μέσος, αλλά και ως στόπερ.

Η περίπτωσή του μόνο αδιάφορους δεν αφήνει τους ανθρώπους της ΕΠΟ, οι οποίοι τον παρακολουθούν στενά και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ελληνοποίησής του.

Από πολύ μικρός ο Ράμα αγωνίζεται στην μικρές εθνικές ομάδες της Αλβανίας, ενώ το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι πάντα ήταν ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής στο ρόστερ. Από την U15 της Αλβανίας μέχρι και την U19 ήταν και είναι ο αρχηγός της εθνικής του ομάδας. Σε όλες τις προεπιλογές και σε όλες τις διοργανώσεις έχει δώσει το παρών, ενώ στη γειτονική χωρά θεωρούν ότι είναι το μέλλον του αλβανικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά και η οκταετία που πέρασε στον Ρέντη με τη φανέλα του Ολυμπιακού του δίνουν τη δυνατότητα στο μέλλον να αγωνιστεί αν φυσικά το επιθυμεί στην Εθνική Ελλάδας. Στους ερυθρόλευκους την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 20 ματς με τη δεύτερη ομάδα και ήταν από τους κορυφαίους της σεζόν σημειώνοντας παράλληλα και δύο τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος το καλοκαίρι ο Ράμα έλυσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό με σκοπό να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Αυτό το βήμα, αυτό το «σκαλοπάτι» ακόμα καλύτερα είναι η Νότιγχαμ, η οποία συμφώνησε με τον νεαρό και ολοκλήρωσε τη μεταγραφή, την οποία «έτρεξε» ο ατζέντης του, Άγγελος Βεϊζι. Ο άνθρωπος που έστειλε και τον Εμιλιάνο Μπουλάρι στον Ολυμπιακό. Ο Ράμα ήταν «ταύρος» στα ιατρικά τεστ και υπέγραψε το συμβόλαιο του, ενώ στα πρώτα του 60 λεπτά με την U23 της αγγλικής ομάδας ήταν εντυπωσιακός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments