Lifestyle

Ζαχία Ντεχάρ: Αυτή είναι η νέα Μπριζίτ Μπαρντό

Ζαχία Ντεχάρ: Αυτή είναι η νέα Μπριζίτ Μπαρντό
Η Ζαχία Ντεχάρ, πρώην συνοδός πολυτελείας, που έγινε ηθοποιός διχάζει τους κριτικούς κινηματογράφου στη Γαλλία, με την άποψη ότι είναι η νέα Μπριζίτ Μπαρντό

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Ένα εύκολο κορίτσι” που σκηνοθετεί η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι έχει γίνει άθελά της το κεντρικό πρόσωπο στις συζητήσεις μεταξύ των κριτικών κινηματογράφου στη Γαλλία, αφού κάποιοι θεωρούν ότι η Ζαχία Ντεχάρ είναι η νέα Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ κάποιοι άλλοι ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ένα πρωην call girl να θεωρείται η διάδοχος της Μπριζίτ Μπαρντό. Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η σκηνοθέτης πήρε μεγάλο ρίσκο κάνοντας πρωταγωνίστρια την αισθησιακή Ζαχία Ντεχάρ στην ταινίας της. Ωστόσο το ρίσκο που πήρε η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι είχε θετικά αποτελέσματα, μιας και η ταινία πήρε ήδη το βραβείο SACD 2019 στις Κάννες, ενώ οι κριτικοί κινηματογράφου πείστηκαν ότι η νεαρή πρώην call girl ξέρει από υποκριτική.

«Για έναν πρώτο ρόλο στον κινηματογράφο, η νεαρή ηθοποιός φέρνει στοιχεία της εμπειρίας της στο πανί», έγραψε εγκωμιαστικά η εφημερίδα Le Monde. «Η Ζαχία αποτελεί την καρδιά, το σώμα και την ψυχή αυτής της ταινίας», έγραψε το έγκριτο περιοδικό κινηματογράφου Première. Οι περισσότεροι κριτικοί, όπως γράφει η Le Figaro, δεν παρέλειψαν να παρομοιάσουν την Ντεχάρ με την Μπριζίτ Μπαρντό. «Η εντύπωση αυτή ενισχύεται από την ερμηνεία της ηθοποιού, από τις αισθησιακές της καμπύλες και την αθωότητα της ομιλίας της», έγραψε η Le Parisien. Παρόμοια ήταν τα σχόλια και της Libération : «Υπάρχει μια νωχελικότητα στην ερμηνεία της Ζαχία Ντεχάρ η οποία μας θυμίζει έντονα την Μπριζίτ Μπαρντό, ειδικά στην ταινία Ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα του Βαντίμ και την Περιφρόνηση του Γκοντάρ», έγραψε ο κριτικός Marcos Uzal. Ο ίδιος κριτικός πήγε μάλιστα ένα βήμα πιο μακριά από τους συναδέλφους του λέγοντας ότι η Ζαχία Ντεχάρ «δεν είναι μια απλή απομίμηση της Μπαρντό, είναι κυρίως η σύγχρονη ενσάρκωση αυτής της μείξης φυσικού ταλέντου και ελιτισμού που είχε κάνει στην εποχή της την Γαλλίδα σταρ τόσο σύγχρονη και τόσο καθηλωτική». Ακόμη και η L’Express που δεν διστάζει να γράψει ότι «η Ζαχία είναι πολύ κακή ηθοποιός» αναφέρει ότι: «Είναι αλήθεια, η Ζαχία έχει κάτι από την Μπριζίτ Μπαρντό». Ο δημοσιογράφος της Le Figaro, επίσης, αναγνωρίζει «την ερμηνεία και τον αισθησιασμό» της νεαρής γυναίκας.

Ζαχία Ντεχάρ: Από το «πεζοδρόμιο» στα σαλόνια του Λάγκερφελντ

Πριν από κάποια χρόνια και ενώ ήταν ακόμη ανήλικη η 27χρονη Μαροκινή ιερόδουλος Ζαχία Ντεχάρ “ψώνιζε” τους πελάτες της σε μπαρ των Ηλυσίων Πεδίων. Σε ηλικία 16 ετών η Ντεχάρ είχε καταφέρει να την φωνάζουν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα με το μικρό της όνομα, ενώ η φήμη της για τις ικανότητές της στο κρεβάτι (που δικαιολογούσαν τα 2.000 ευρώ την ώρα που χρέωνε) έφθασαν μέχρι τα αυτιά αχόρταγων για έρωτα ποδοσφαιριστών. Σε ηλικία 16 ετών η Ζαχία Ντεχάρ μπαίνει σε ιδιωτικό αεροπλάνο και προσγειώνεται στο Μόναχο για να περάσει μια νύχτα αχαλίνωτου σεξ με τον Γάλλο διεθνή άσο οτυ ποδοσφαίρου Φρανκ Ριμπερί ο οποίος γιόρταζε τα γενέθλιά του. Ήταν ένα δώρο που αποφάσισε ο ίδιος ο Ριμπερί να κάνει στον εαυτό του και το οποίο έμελλε να τον καταδιώκει για κάποια χρόνια.

Η ιστορία αυτή, που στα πλαίσια αστυνομικής έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας, έγινε γνώστή στη Γαλλία το 2010, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα που έπληξαν το γαλλικό αθλητισμό , αμαυρώνοντας την εικόνα του γαλλικού ποδοσφαίρου ενώ είχε δημιουργήσει και προβλήματα στην αποστολή της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική το 2010. Γιατί εκτός από τον Ριμπερί και ο Καρίμ Μπενζεμά είχε πληρώσει αδρά την Ζαχία για τις ερωτικές της υπηρεσίες. Οι δυο τους ήρθαν αντιμέτωποι με την κατηγορία για προώθηση ανήλικης στην πορνεία. «Τους είχα πει ψέματα για την ηλικία μου. Να τους αφήσετε ήσυχους.

Ήταν τόσο καλοί μαζί μου. Με είχαν κακομάθει». Αυτό ήταν το περιεχόμενο των δηλώσεων της Μαροκινής καταγωγής Ζαχία την εποχή που ήταν πρωταγωνίστρια στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σεξουαλικό σκάνδαλο της Γαλλίας. Τον Ιανουάριο του 2014 οι Γάλλοι διεθνείς κρίθηκαν αθώοι από τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο η μόνη κερδισμένη ήταν η πέτρα του σκανδάλου Ζαχία Ντεχάρ αφού από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ την πήρε υπό την προστασία του, όπως έσπευσαν να πράξουν και άλλα μεγάλα ονόματα από το χώρο της μόδας και των τεχνών.

Ο Λάγκερφελντ είχε πει τότε πως η Ζαχία είναι τόσο εντυπωσιακή ακριβώς λόγω του πρότερου βίου της, σαν τις ονομαστές Γαλλίδες μετρέσες του 18ου αι., τις ερωμένες των πλούσιων και των ισχυρών, «μία καθαρά γαλλική παράδοση που ο υπόλοιπος κόσμος θαύμαζε και με τον καιρό υιοθέτησε». Σε ηλικία 21 ετών η Ζαχία κυκλοφόρησε την πρώτη της συλλογή εσωρούχων ενώ ένα χρόνο αργότερα πόζαρε ως μοντέλο για τη δημιουργία ενός φωτογραφικού πορτρέτου της Μαρίας Αντουανέτας. Σήμερα η 27χρονη πλέον ηθοποιός ατενίζει με χαμόγελο και αισιοδοξία το μέλλον της έχοντας αφήσει μια για πάντα πίσω της τις κρύες νύχτες που καρτερούσε στα στενά της Σανζ Ελυζέ για λίγα ευρώ προσφέροντας το άγουρο ακόμη κορμί της σε κάθε περιπλανώμενο μοναχικό άνδρα που έψαχνε για να χορτάσει την πείνα της σάρκας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments