Αθλητισμός

Λουίς Ενρίκε: Το αστέρι που θα τον καθοδηγεί από ψηλά… (pics)

Λουίς Ενρίκε: Το αστέρι που θα τον καθοδηγεί από ψηλά… (pics)
Λουίς Ενρίκε: Τραγικό πρόσωπο ο 49χρονος πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αποχαιρέτισε την 9χρονη κόρη του. Χιλιάδες τα μηνύματα συμπαράστασης από ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο στον Ισπανό προπονητή που βιώνει δραματικές στιγμές.

Λουίς Ενρίκε: Μία από τις κλισέ ερωτήσεις που συνηθίζουν να ακούνε οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές αφορά το ματς που θα ήθελαν να ξαναπαίξουν, ή να κοουτσάρουν. Πολλοί εξ αυτών αναφέρονται σε χαμένους τελικούς, σε ντέρμπι κορυφής αλλά και σε διάφορες άλλες στιγμές που έχουν να κάνουν με το πιο σημαντικό από τα ασήμαντα πράγματα της ζωής μας: το ποδόσφαιρο. Ο Λουίς Ενρίκε, σίγουρα θα είχε κι αυτός στο μυαλό του ένα ματς. Είχε… μέχρι χθες, όταν και ανακοίνωσε τον θάνατο της 9χρονης κόρης του, Χάνα, η οποία έπασχε από οστεοσάρκωμα και έχασε τη μάχη, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια, αλλά και σε σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Πλέον, τίποτα δεν είναι για εκείνον πιο σημαντικό από τις στιγμές που πέρασε μαζί της, από τα όσα πρόλαβε να ζήσει με την κορούλα του, που τον συνόδευσε αρκετές φορές στο “Καμπ Νου”.  Μέχρι χθες, οι φωτογραφίες του Λουίς Ενρίκε με τη Χάνα εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και πάνω στις κούπες της Μπαρτσελόνα προκαλούσαν χαρά. Τώρα, όποιος τις παρατηρήσει, δεν γίνεται να μην συγκινηθεί, δεν γίνεται να μη λυγίσει. Ο 49χρονος κόουτς, προσπάθησε, όλο αυτό το διάστημα να συνδυάσει τη δουλειά του με τη φροντίδα της άρρωστης κόρης του. Στις 9 Ιουλίου του 2018, ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία ως ο νέος τεχνικός της Εθνικής. Έναν χρόνο αργότερα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, διότι η Χάνα ήταν πάνω απ’ όλα.

Η ανακοίνωση του θανάτου της Χάνα

“Η κόρη μας, η Χάνα, πέθανε το απόγευμα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα. Σας ευχαριστούμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση. Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων “Sant Joan de Deu” και “Sant Pau” για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν… Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε ημέρα της ζωής σου με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας”, ανέφερε στη συγκινητική ανακοίνωσή του ο Ενρίκε.

Κάπως έτσι, γράφτηκε η πιο “μελανή” σελίδα στην ιστορία της ζωής ενός επιτυχημένου παίκτη και μετέπειτα εξίσου επιτυχημένου προπονητή. Οι τίτλοι, οι διακρίσεις, τα ματς με τη φανέλα της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, ήταν κάποτε σημαντικά για εκείνον. Μέχρι να έρθει στη ζωή η Χάνα και ο Ισπανός να πράξει, ό,τι θα έπραττε κάθε γονιός, βάζοντας πάνω απ’ όλους και απ’ όλα το παιδί του, αφήνοντας στην άκρη το κάθε τι, όταν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο που το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην οικογένεια Ενρίκε, είχε τραγικό επίλογο. Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πόνος ενός γονέα που χάνει το παιδί του, δεν θα καταλαγιάσει ποτέ.

Πλέον, αν ρωτήσεις τον Ενρίκε ποιο ματς θα ήθελε να ξαναπαίξει, θα ήταν αυτό της μικρής Χάνα. Για την ακρίβεια, αν είχε τη δυνατότητα θα έπαιζε ξανά αυτό το ματς, μέχρι η κορούλα του να βγει νικήτρια. Ωστόσο, δυστυχώς για εκείνον, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβούν. Κι από χθες, ο Λουίς Ενρίκε ψάχνει στον ουρανό για να βρει το αστέρι του…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments