Διεθνή

Θρίλερ στην Κύπρο: Νεκρή γυναίκα σε τελετή σαμανισμού

Θρίλερ στην Κύπρο: Νεκρή γυναίκα σε τελετή σαμανισμού
Θρίλερ στην Κύπρο: Γυναίκα 34 ετών άφησε την τελευταία της πνοή σε σαμανιστική τελετή στη Λάρνακα. Συνελήφθη μία γυναίκα 50 ετών και καταζητείται Κολομβιανός 42 ετών.

Θρίλερ στην Κύπρο: Μία γυναίκα 34 ετών από τη Λετονία πέθανε κατά τη διάρκεια σαμανιστικής τελετής, η οποία έλαβε χώρα σε σπίτι στη Λάρνακα. Η διακομιδή της άτυχης γυναίκας στο νοσοκομείο έγινε για να διαπιστωθεί ο θάνατός της. Είχε αφήσει νωρίτερα την τελευταία της πνοή, κάνοντας χρήση ναρκωτικής ουσίας, η οποία της είχε προσφερθεί ως ρόφημα στην τελετή. Το εν λόγω περιστατικό κινητοποίησε την αστυνομία της Λάρνακας, που προχώρησε στη σύλληψη μίας 50χρονης Ρωσίδας, οργανώτριας της τελετής. Παράλληλα, καταζητείται άνδρας από την Κολομβία (42 ετών), που είχε εμφανιστεί ως “γκουρού”. Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς έφερνε από την πατρίδα του φυτά και βότανα, από τα οποία παρασκευάστηκε το ρόφημα που, φέρεται να ευθύνεται’ για τον θάνατο της 34χρονης Λετονής.

Το ρόφημα περιείχε τη ναρκωτική ουσία Διμεθυλοτρυπταμίνη. Το θύμα ενημερώθηκε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ότι θα διοργανωνόταν μια τέτοια τελετή και μετέβη στο σπίτι της Ρωσίδας μόνη της. Λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση του ροφήματος άρχισε να έχει πόνους στο στομάχι της, γι’ αυτό μετέβη σε άλλο δωμάτιο και ξάπλωσε.

Η κατάστασή της όμως χειροτέρευσε, και σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις της. Αξίζει να σημειωθεί πως, όταν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή, μεταξύ αυτών και η 50χρονη Ρωσίδα, μετέφεραν την κοπέλα στο νοσοκομείο, αρχικά είπαν ψέματα, ότι εντόπισαν την 34χρονη αναίσθητη στο πεζοδρόμιο. Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό της 34χρονης από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ο οποίος έστειλε δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις με σκοπό να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Πληροφορίες για τον Σαμανισμό

Ο Σαμανισμός είναι ένα πολύπλοκο λατρευτικό και μαγικο-θρησκευτικό κίνημα που διαμορφώνεται γύρω από την τεχνική της έκστασης.Θεωρείται μυστικιστική εμπειρία και δεν είναι θρησκεία ή φιλοσοφία καθώς εμφανίζεται πριν από αυτές. Εξ αιτίας της ευρείας γεωγραφικής του εξάπλωσης -Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Σιβηρία, Ινδονησία, Ωκεανία κ.λπ.- ο Σαμανισμός δεν παρουσιάζει ομοιομορφία ως προς τη λατρευτική πρακτική του.

Κεντρικό πρόσωπο στον σαμανισμό είναι ο σαμάνος (šamán) ως ιερέας, μάγος-γιατρός και αρχηγός ενίοτε της οικογενειακής θρησκείας. Επιχειρώντας ψυχολογική προσέγγιση του όρου ο Τζόζεφ Κάμπελ ορίζει τον σαμάνο ως άτομο αρσενικού ή θηλυκού φύλου που έχει στραφεί στον κόσμο του ασυνείδητου, εξαιτίας έντονης ψυχολογικής εμπειρίας. Η βάση της σαμανικής πρακτικής είναι αρχέγονα ανιμιστική, αν και διακρίνεται για τις κοσμολογικές της θεωρήσεις σε διαφορετικές τοπικές σαμανικές παραδόσεις.

Γενικότερα ο Σαμανισμός σχετίζεται με την προσπάθεια κατανόησης των αρχών του κόσμου, της γης και των ζώων. Πρόκειται για μια υπαρξιακή αναζήτηση του νοήματος της ζωής και του θανάτου και οι Σαμάνοι στις αρχαϊκές εποχές υπήρξαν πιθανώς οι πρώτοι που αναζήτησαν το νόημα της ζωής και τον έλεγχο των δυνάμεων που είχαν αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments