Πολιτική

Προσφυγικό: Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το Σάββατο

Προσφυγικό: Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το Σάββατο
Προσφυγικό: Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει το πρωί του Σαββάτου με αντικείμενο την αύξηση των προσφυγικών ροών.

Προσφυγικό: Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί ΚΥΣΕΑ το Σάββατο. Αναλυτικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019, στις 11.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών».

Tο τελευταίο διάστημα, οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί δραματικά, με δεκάδες βάρκες γεμάτες πρόσφυγες και μετανάστες να φθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Λόγω της ασφυκτικής κατάστασης του έχει δημιουργηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Αυγούστους 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Χαρακτηριστικά, το απόγευμα της Πέμπτης έγινε απόβαση εκατοντάδων μεταναστών στις ακτές της Βόρειας Λέσβου, όταν με οργανωμένο τρόπο και σε σχηματισμό αρμάδας έφτασαν μέσα σε μια ώρα στη Σκάλα Συκαμνιάς 13 βάρκες με συνολικά 546 άτομα. Και δεν ήταν οι μόνες βάρκες που έφθασαν στο νησί. Συνολικά χθες υπολογίζεται ότι αφίχθησαν 650 μετανάστες. Πάνω από 40 πρόσφυγες, την ίδια ώρα, αφίχθησαν στη Σάμο.

Κάτοικος της Συκαμνιάς μιλάει στη κάμερα του "Ν" για το χθεσινό περιστατικό

Κάτοικος της Συκαμιάς μιλάει στη κάμερα του "Ν" για το χθεσινό περιστατικό.Αναλυτικά το ρεπορτάζ: https://www.stonisi.gr/post/3816/meres-toy-2015-sth-skala-sykamias-updated

Gepostet von Στο Νησί am Donnerstag, 29. August 2019

Το πρόβλημα μάλιστα τείνει να γίνει μεγαλύτερο σε σχέση με το 2015, καθώς τότε τα σύνορα ήταν ανοιχτά και οι μετανάστες εισχωρούσαν στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη. Σήμερα παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά. Το ΚΥΤ Μόριας είναι υπεργεμάτο, καθώς φιλοξενεί πλέον περισσότερους από 10.241 κατοίκους (την ώρα που η μέγιστη δυναμικότητά του είναι 3.500 κατοίκων). Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.

Μεταφέρονται 1.002 πρόσφυγες από τη Μόρια στη Νέα Καβάλα

Στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments