Αθλητισμός

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-2

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-2
Παναιτωλικός - Ξάνθη: Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ξάνθη έκανε την ανατροπή και πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα του Παναιτωλικού (1-2), κάνοντας το δύο στα δύο στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος.

Παναιτωλικός – Ξάνθη: Εντυπωσιακή για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, η Ξάνθη διπλασίασε τις νίκες της στην εφετινή Super League 1 επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα. Οι Ακρίτες, που είχαν «σοκάρει» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έφτασαν σε δεύτερο «διπλό» σε ισάριθμες αγωνιστικές, καθώς έβγαλαν αμέσως αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκαν. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός έχασε για δεύτερη συνεχή φορά, καθώς προηγήθηκε η ήττα στην Τούμπα.

Ο Παναιτωλικός έδειξε τις… διαθέσεις του από τα πρώτα λεπτά του ματς καθώς οι γηπεδούχοι πίεσαν την αμυντική γραμμή της Ξάνθης. Η ομάδα του Αγρινίου είχε την κατοχή της μπάλας, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο και η αλήθεια είναι πως ο Παναιτωλικός δημιούργησε δύο – τρεις καλές ευκαιρίες με τον Ντίαζ και τον Ντάλτσιο. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως ζήτησε πέναλτι στο δεύτερο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, σε μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη στον Σανιά, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και μετά το εικοσάλεπτο η Ξάνθη βρήκε «πατήματα» και κατάφερε να βγάλει κόντρες στην άμυνα του Παναιτωλικού. Η ομάδα της Θράκης έπαιξε πολύ από την αριστερή πλευρά έχοντας και αυτή καλές στιγμές στο ματς, αλλά ούτε η Ξάνθη κατάφερε να βρει δίχτυα και το ημίχρονο έληξε 0-0.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το γκολ και πίεσε την άμυνα της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 70’ με εύστοχο πέναλτι του Μπαΐροβιτς. Πέναλτι που καταλογίστηκε σωστά από τον Τζοβάρα καθώς ο Ντίρεσταμ ανέτρεψε τον Ντάλτσιο.

Η Ξάνθη κατάφερε πάντως ν’ απαντήσει και μάλιστα πολύ γρήγορα πετυχαίνοντας την ανατροπή της εις βάρος της κατάσταση μέσα σε πέντε λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αρχικά στο 72’ με ωραία ατομική προσπάθεια του Εντουάρντο Τεσέιρα και στο 77’ ο Στούργκεον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της Θράκης.

Παναιτωλικός: Κνετ, Σανιά, Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Λιάβας, Λουσέρο (72′ Μοράρ), Ντάλτσιο, Φυτόπουλος (46′ Μιμίτο), Ντουάρτε, Ντίας- Μπαΐροβιτς.

Ξάνθη: Μπέντομ, Μπαξεβανίδης (38′ λ.τρ. Ντίρεσταμ), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσαμ Τερκί, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (57′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Στάργκεον, Ρενέλα (68′ Εντουάρντο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments