Ελλάδα

Τραγωδία στον Πόρο: “Το ελικόπτερο έβγαζε καπνούς πριν πέσει στα καλώδια”, είπε ο γιος του πιλότου (vid)

Τραγωδία στον Πόρο: “Το ελικόπτερο έβγαζε καπνούς πριν πέσει στα καλώδια”, είπε ο γιος του πιλότου (vid)
Τραγωδία στον Πόρο: Οι δηλώσεις του γιου του αδικοχαμένου πιλότου, δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.

Τραγωδία στον Πόρο: Ο γιος του αδικοχαμένου πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, Βαγγέλης Καρυστινός, παραχώρησε δηλώσεις στην εφημερίδα “Real News”, δίνοντας μια νέα τροπή στην υπόθεση της πτώσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρυστινός αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις βλάβης στο ελικόπτερο, προτού αυτό πέσει στα καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια πέσει στη θάλασσα, κοστίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

“Πρέπει να διαλευκανθεί αν το ελικόπτερο είχε βλάβη πριν προσκρούσει στα καλώδια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε υπήρξε βλάβη κατά την απογείωση. Σε κάποια βίντεο φαίνεται ότι υπήρχε καπνός πριν από την πρόσκρουση”, τόνισε ο γιος του πιλότου. Πριν από λίγες ημέρες, εντοπίστηκε η ουρά του ελικοπτέρου, η οποία είχε εκσφενδονιστεί αρκετά μέτρα μακριά από τα υπόλοιπα συντρίμμια, μετά τη σύγκρουση με τα καλώδια της ΔΕΗ. Πλέον οι πραγματογνώμονες έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους προκειμένου να καταλήξουν σε συμπέρασμα σχετικά με τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που το ελικόπτερο πέφτει στα καλώδια της ΔΕΗ:

Οι πραγματογνώμονες έχουν πλέον στα χέρια τους το τελευταίο κομμάτι που έλειπε από την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. ToΛιμενικό κατόρθωσε να εντοπίσει την ουρά του ελικοπτέρου, η οποία μάλιστα είχε εκσφενδονιστεί, καθώς εντοπίστηκε αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο όπου είχε βρεθεί η άτρακτος. Πλέον, το «μπαλάκι» πηγαίνει στα χέρια των πραγματογνωμόνων και όλα θα φανούν με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Η τραγωδία στον Πόρο με τον θάνατο του 57χρονου χειριστή ελικοπτέρου Νίκου Καρυστινού και των δυο Ρώσων επιβατών άνοιξε, ξανά, τον «μαύρο» φάκελο των δυστυχημάτων με ελικόπτερα στην Ελλάδα.Τη στιγμή που το μαύρο κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου μεταφέρεται στην Ιταλία για να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες της τραγωδίας, ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για τα αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο OPEN TV ο κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «τα καλώδια (σ.σ. της ΔΕΗ) εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων» που καταγράφονται στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς είχε καλέσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανου Οκταποδά προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το ατύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments