Πολιτισμός

Φεστιβάλ Βενετίας: Εντυπωσιακό standing ovation στον Χοακίν Φοίνιξ για τον “Τζόκερ”

Φεστιβάλ Βενετίας: Εντυπωσιακό standing ovation στον Χοακίν Φοίνιξ για τον “Τζόκερ”
Φεστιβάλ Βενετίας: Επί οκτώ λεπτά χειροκροτούσε το κοινό τον Χοακίν Φοίνιξ και τους συντελεστές της νέας ταινίας του "Τζόκερ".

Φεστιβάλ Βενετίας: Με τέτοιες αντιδράσεις, ο Χοακίν Φοίνιξ φαίνεται πως θα έχει στο… τσεπάκι του το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Στη Βενετία, η προβολή της ταινίας του “Τζόκερ” προκάλεσε τόση αίσθηση, που το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί οκτώ λεπτά τον γνωστό πρωταγωνιστή αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας του Τοντ Φίλιπς. Ο εμβληματικός κακός του “Μπάτμαν” και η ιστορία του μεταφέρθηκαν αυτούσια στη μεγάλη οθόνη και συγκίνησαν τους προνομιούχους, που μπόρεσαν να δουν από τώρα την ιστορία. Για τους υπόλοιπους, θα χρειαστεί λίγη ακόμη υπομονή, καθώς εκατομμύρια φανς του σύμπαντος του Μπάτμαν αναμένουν με αγωνία την έλευση της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην ιστορική αίθουσα προβολής SalaGrande του φεστιβάλ εμφανίστηκε και φωτογραφήθηκε δίπλα στον πρωταγωνιστή η νεαρή ηθοποιός Ζάζι Μπιτς, που επίσης έχει έναν σημαντικό ρόλο στο φιλμ, υποδυόμενη την γειτόνισσα του χαρακτήρα του Φοίνιξ. Από την εκδήλωση έλαμψε με την απουσία του ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που υποδύεται στην ταινία έναν παρουσιαστή τηλεοπτικού σόου. Σύμφωνα με το Variety, η Βενετία κινούταν από τον Αύγουστο στους ρυθμούς του “Τζόκερ”, καθώς έγινε… ντόρος όταν όταν αποκαλύφθηκε ότι η ταινία θα προβληθεί στο φεστιβάλ.

Ο Φοίνιξ που… αναγεννιέται από τις στάχτες του

Ο Χοακίν Φοίνιξ γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1974 στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, ως Χοακίν Ράφαελ Μπότομ. Οι γονείς του ήταν μέλη της αιρετικής ομάδας «Τα Παιδιά του Θεού», με αποτέλεσμα η οικογένεια να μετακινείται συχνά σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποφάσισε πως ήθελε να τον φωνάζουν Λιφ, δηλαδή φύλλο, επειδή ζήλευε τα «χίπικα και γήινα» ονόματα που είχαν τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, Ρίβερ (ποτάμι) και Ρέιν (βροχή).

Στα τέσσερα του μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να απομακρυνθούν από «Τα Παιδιά του Θεού» και τις υπερβολικές απαιτήσεις της ομάδας. Τότε ήταν που ο πατέρας του άλλαξε και το επίθετο, από Μπότομ σε Φοίνιξ, που παρέπεμπε στο πτηνό που καίγεται και αναγεννιέται από τις στάχτες του και συμβολίζει ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments