Πολιτισμός

Τζέιμς Μπλαντ: Τον Οκτώβριο κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του

Τζέιμς Μπλαντ: Τον Οκτώβριο κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του
Τζέιμς Μπλαντ: Ο γνωστός καλλιτέχνης πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα τη νέα δισκογραφική δουλειά του.

Τζέιμς Μπλαντ: Ο Τζέιμς Μπλαντ θα κυκλοφορήσει το έκτο του άλμπουμ, με τίτλο «Once Upon a Mind», στις 25 Οκτωβρίου μέσω της Custard/Atlantic Records. Το άλμπουμ είναι μια συνεργασία με αρκετούς μουσικοσυνθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Στιβ Ρόμπσον, Τζίμυ Χόγκαρθ και TMS, και ο τραγουδιστής έχει δώσει ήδη μία ιδέα για τη νέα μουσική δουλειά του με την κυκλοφορία ενός τραγουδιού με τίτλο «Cold».

«Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο ειλικρινές άλμπουμ που έκανα ποτέ», δήλωσε ο Μπλαντ. «Μοιάζει κάπως με το “Back to Bedlam” καθώς και εκείνα τα τραγούδια ήταν κάπως βιωματικά. Κάθε τραγούδι σε αυτό το άλμπουμ αντιπροσωπεύει κάτι που βιώνω ή βίωσα πρόσφατα. Είναι ένας πολύ προσωπικός δίσκος και είμαι υπερήφανος που μπορώ να το μοιραστώ».

Τζέιμς Μπλαντ: Σύντομο βιογραφικό

Ο Μπλαντ γεννήθηκε σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τίντγουορθ του Χάμσαϊρ της Αγγλίας και είναι το μεγαλύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός ιππικού και στη συνέχεια πιλότος ελικοπτέρου της στρατιωτικής αεροπορίας. Η οικογένεια Μπλαντ έχει μια μακρά ιστορία στην υπηρεσία στρατού.

Τα πρώτα του χρόνια τα έζησε σε ένα μικρό χωρίο στο Χάμσαϊρ, αλλά ανά δύο χρόνια η οικογένεια μετακινείτο ανάλογα με τα στρατιωτικά καθήκοντα του πατέρα (όπως Κύπρο, Γερμανία κ.ά.). Όπως και ο πατέρας του, Ο Τζέιμς Μπλαντ είναι πιλότος, παίρνοντας το δίπλωμα πιλότου στην ηλικία των 16, ενώ έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις μοτοσυκλέτες.

Ο Μπλαντ έκανε μαθήματα πιάνου και βιολιού από παιδική ηλικία, ενώ έμαθε ηλεκτρική κιθάρα στην ηλικία των 14 από έναν συμμαθητή του. Ενώ βρισκόταν ακόμη στο στρατό ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στον ελεύθερο του χρόνο. Ένας βοηθητικός τραγουδιστής (backing vocalist) του πρότεινε να έρθει σε επαφή με την Τοντ Ίντερλαντ, την μάνατζερ του Έλτον Τζον. Η Ίντερλαντ αργότερα δήλωσε ότι άκουσε το δοκιμαστικό CD του Μπλαντ καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Μόλις άκουσε το τραγούδι “Goodbye my lover” πήρε αμέσως τηλέφωνο τον τραγουδιστή για να κανονίσει μια συνάντηση.

Ο τραγουδιστής έφυγε από τον στρατό το 2002, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην μουσική. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το όνομα “Blunt” (το πατρικό του γράφεται Blount) για να είναι πιο εύκολο. Σε μικρό χρονικό διάστημα υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία EMI. Στη συνέχεια υπογράφει συμβόλαιο με την Linda Perry και πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να συναντηθεί με τον παραγωγό Tom Rothrock.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments