Αθλητισμός

Ελλάδα – Βραζιλία: Νίκη και… φύγαμε για τους “16” – Το κανάλι που θα μεταδώσει το ματς

Ελλάδα – Βραζιλία: Νίκη και… φύγαμε για τους “16” – Το κανάλι που θα μεταδώσει το ματς
Ελλάδα - Βραζιλία: Η γαλανόλευκη θέλει να κάνει το "2 στα 2" στον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να εξασφαλίσει την πρόκριση για τη φάση των "16".

Ελλάδα – Βραζιλία: Κόντρα στο Μαυροβούνιο έγινε το πρώτο βήμα και μάλιστα με… άνεση (80-65). Η Εθνική Ομάδα, μετά το καλό ποδαρικό της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Κίνας, ψάχνει τη δεύτερή της νίκη, σήμερα κόντρα στη Βραζιλία, η οποία θα της δώσει την πρόκριση για τη φάση των “16”. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Σε χθεσινές δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης στη Ναντσίνγκ πριν από το ματς, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε σύνθημα νίκης:

“Το ζητούμενο είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους αφήσουμε να βάλουν εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Σε ό,τι αφορά το Μαυροβούνιο, δεν είδαμε την πραγματική εικόνα, καταφέραμε και μπλοκάραμε πολύ καλά τους ψηλούς του. Οι Βραζιλιάνοι παίζουν περισσότερο με το σουτ, οι ψηλοί είναι πιο βοηθητικοί. Έχουμε την ευκαιρία με τα ψηλά σχήματα να κάνουμε αλλαγές πάνω στις εξόδους των σουτέρ. Το θέμα είναι ότι ομάδες που έχουν αυτή την φιλοσοφία και παίζουν στο ανοιχτό γήπεδο, εμάς μας ταιριάζουν καλά και μας βοηθάνε κι εμάς να παίζουμε πιο εύκολα. Θέλουμε να υπάρχουν τέτοιες ομάδες, δεν θέλουμε απέναντι μας ομάδες που θα κλείνονται πίσω με άμυνα ζώνης ή κλειστές άμυνες ώστε να μας κόψουν το γρήγορο παιχνίδι και να μας πάνε σε σετ επιθέσεις.

Αν είμαστε, λοιπόν σωστοί στην άμυνα, θα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το ανοιχτό γήπεδο. Χθες το παιχνίδι της Νέας Ζηλανδίας με τη Βραζιλία είχε απίστευτο ρυθμό, γινόταν μια πάσα και μετά σουτ, από καλάθι σε καλάθι και πάει λέγοντας. Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση… Είμαστε καλύτερη ομάδα στο σετ παιχνίδι και πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Ο κόουτς Πέτροβιτς έχει ευρωπαϊκή φιλοσοφία και εμπειρία, έχει προσαρμοστεί καλά στη Βραζιλία, δεν έχει χαλάσει την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας, προσπαθεί να βάλει κάποια ευρωπαϊκά στοιχεία στην άμυνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κόουτς.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης έχει οριστεί για τις 15:00, με την ΕΡΤ Sports να μεταδίδει τηλεοπτικά το παιχνίδι.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής ματς:

10:30 Αυστραλία-Σενεγάλη ΕΡΤ Play1

11:00 Μαυροβούνιο-Νέα Ζηλανδία ΕΡΤ Sports HD

11:30 Γεωργία-Δομινικανή Δημοκρατία ΕΡΤ Play2

11:30 Ιαπωνία–Τσεχία ΕΡΤ2

14:30 Λιθουανία-Καναδάς ΕΡΤ3

15:00 Βραζιλία-Ελλάδα ΕΡΤ Sports HD

15:30 Ιορδανία-Γαλλία ΕΡΤ Play1

15:30 ΗΠΑ–Τουρκία ΕΡΤ2

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments