Πολιτική

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: “Πόλεμος” για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: “Πόλεμος” για την Επιτροπή Ανταγωνισμού
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: «Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Η γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καταδεικνύει την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Μετά το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επισήμανε πως η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιστολή της επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς την κυρία Θάνου, όπου σημειώνεται ότι το θέμα θεωρείται “ύψιστης σημασίας” και παρακολουθείται στενά από την Κομισιόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδεικνύει με γνωμοδότησή του την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε. Ο διασυρμός από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα Δημοκρατία: Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την κ. Θάνου, ανέφεραν τα εξής: «Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments