Διεθνή

Brexit: Δεν παραιτείται ο Τζόνσον – Απορρίφθηκε το αίτημα ακύρωσης της αναστολής του Κοινοβουλίου

Brexit: Δεν παραιτείται ο Τζόνσον – Απορρίφθηκε το αίτημα ακύρωσης της αναστολής του Κοινοβουλίου
Brexit: Δεν υπάρχει σκέψη παραίτησης στο μυαλό του Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε αίτημα αναστολής της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Brexit: Τα τελευταία δεδομένα και οι εξελίξεις δεν φαίνεται να αποθαρρύνουν τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί. «Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα πετύχω μια συμφωνία και θα σιγουρευτώ ότι θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου, αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σκωτία. Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν καταφέρει να το πετύχει αυτό, δήλωσε: «Αυτή δεν είναι μια υπόθεση που είμαι διατεθειμένος να σκεφτώ». Ο Μπόρις Τζόνσον εμμένει στο πλάνο του, την ώρα που αρκετοί πολιτικοί φορείς, αλλά και απλοί πολίτες, εναντιώνονται στη λογική του.

Απορρίφθηκε αίτημα για την ακύρωση της αναστολής των εργασιών του Κοινοβουλίου

Την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον έκανε δηλώσεις από τη Σκωτία, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριπτε αίτημα να ακυρωθεί η αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου  Το αίτημα απορρίφθηκε», δήλωσε ο δικαστής Ίαν Μπάρνετ. Η προσφυγή είχε κατατεθεί από την επιχειρηματία Τζίνα Μίλερ και υποστηρίχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ, που βλέπουν στην αναστολή έναν ελιγμό προκειμένου να επιβληθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Οι ενάγοντες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση στη διάρκεια μιας ακρόασης στις 17 Σεπτεμβρίου ενώπιον του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου. «Η ομάδα μου και εγώ δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση η Τζίνα Μίλερ, που έχει ήδη κερδίσει μια δικαστική νίκη για το Brexit το 2017. «Το να εγκαταλείψουμε τώρα θα ήταν παράλειψη του καθήκοντός μας» συνέχισε, εκτιμώντας ότι μάχεται για «όλο τον κόσμο και τις μελλοντικές γενιές».

Παράλληλα, Σκωτσέζος δικαστής εξέδωσε αυτή την εβδομάδα παρόμοια απορριπτική απόφαση. Άλλη μία προσφυγή στη δικαιοσύνη στη Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να αποτραπεί η αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου δεν έχει ακόμη κριθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments