Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Χειραψία και τρολάρισμα από πολίτη του Λιντς (vid)

Μπόρις Τζόνσον: Χειραψία και τρολάρισμα από πολίτη του Λιντς (vid)
Μπόρις Τζόνσον: Τα άκουσε με... ευγένεια ο Βρετανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λιντς.

Μπόρις Τζόνσον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός παλεύει να ξεπεράσει με κάθε τρόπο την ήττα που υπέστη στη Βουλή, με το σώμα να καταψηφίζει την πρωτοβουλία του για Brexit άνευ συμφωνίας. Απ’ ότι φαίνεται, ούτε σε επικοινωνιακό επίπεδο τα καταφέρνει, τουλάχιστον όπως θα ήθελε. Τρανό παράδειγμα, το περιστατικό που συνέβη με πολίτη του Λιντς, πόλη την οποία επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο Τζόνσον έδωσε το χέρι σε πολίτη και εκείνος με ιδιαίτερη ευγένεια και το κλασικό βρετανικό -φλεγματικό- χιούμορ, του ζήτησε να… φύγει από την πόλη του! Δείτε το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο Λιντς στο παρακάτω βίντεο:

“Το Brexit διχάζει οικογένειες”

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τζόνσον είχε αναφέρει ότι η υπόθεση του Brexit «διχάζει οικογένειες», μετά την ανακοίνωση του αδελφού του Τζο ότι παραιτείται από τον υπουργικό του θώκο και τη βουλευτική του έδρα, με την επίκληση της «ανεπίλυτης» εσωτερικής σύγκρουσής του ανάμεσα στην πίστη «στην οικογένεια» από τη μια και «στο εθνικό συμφέρον» από την άλλη.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε πως ο αδελφός του «δεν συμφωνεί μαζί μου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι είναι ζήτημα που προφανώς διχάζει τις οικογένειες – διχάζει τους πάντες». «Ευχαριστώ τον Τζο για όλη τη δουλειά που έκανε και την υποστήριξη που μας προσέφερε όσον αφορά το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό», συμπλήρωσε. Εξήρε τον αδελφό του, που εκφράζει φιλοευρωπαϊκές θέσεις, τον χαρακτήρισε «εξαίρετο υπουργό», κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σχολή της βρετανικής αστυνομίας.

Ο 55χρονος πρωθυπουργός είπε ωστόσο σε δημοσιογράφους ότι θα προτιμούσε να τον βρουν «νεκρό σε χαντάκι» παρά να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα αναβολή του Brexit, πράγμα που προσπαθούν να τον αναγκάσουν να κάνει μέλη του κοινοβουλίου, ιδίως της αντιπολίτευσης, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαζυγίου χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου. Κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αρχηγό των Εργατικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι προσπαθεί να κάνει «αδύνατο για τον λαό αυτής της χώρας» να διεξαχθούν εκλογές. «Θέλουμε εκλογές την 15η Οκτωβρίου», επέμεινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments