Αθλητισμός

Ελλάδα – Τσεχία: Οι βολές «πλήγωσαν» την Εθνική

Ελλάδα – Τσεχία: Οι βολές «πλήγωσαν» την Εθνική
Ελλάδα – Τσεχία: Οι πολλές χαμένες ελεύθερες βολές ήταν ένας από τους λόγους που η Εθνική μας ομάδα έμεινε εκτός Μουντομπάσκετ.

Ελλάδα – Τσεχία: Η Εθνική μας ομάδα ήθελε μόνο τη νίκη προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Βέβαια μια απλή νίκη δεν έφτανε καθώς θα έπρεπε να καλυφτεί μια διαφορά 12 πόντων. Η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 84-77, αλλά δεν ήταν αρκετή για να πάρει την πρόκριση. Έχει ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα για τα αίτια της αποτυχίας για την Εθνική μας ομάδα. Η στατιστική δείχνει ότι σημαντικός παράγοντας ήταν οι χαμένες βολές.

Πριν τον «τελικό» πρόκρισης στα προημιτελικά στην Σενζέν η Τσεχία σούταρε με ποσοστό 64,6% στις βολές, έχοντας συνολικά 42/65 προσπάθειες. Τι ακολούθησε κόντρα στην Ελλάδα; Το εντυπωσιακό 21/22 που αποτυπώνεται στο 95,5% που εκ του αποτελέσματος «πλήγωσε» την Εθνική. Μοναδική άστοχη χαμένη βολή από τον Μπόχατσικ (5/6), σε χρονικό σημείο ωστόσο στο οποίο δεν στοίχισε στην ομάδα του.

Πλήρωσε την αστοχία η Εθνική

Στον αντίποδα, η ψυχραιμία-ευστοχία της Ελλάδας από την γραμμή της φιλανθρωπίας έλειψε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σούταρε μόλις 55,6% (10/18) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 4/8, τον Παπαπέτρου 1/3 και τον συνήθως εύστοχο Σλούκα 5/7. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, αντιθέτως είχαμε 65/85 (76,4%)…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments