Διεθνή

Βρετανία: Το παρασκήνιο της παραίτησης του Τζο Τζόνσον – Ο ρόλος της συζύγου του

Βρετανία: Το παρασκήνιο της παραίτησης του Τζο Τζόνσον – Ο ρόλος της συζύγου του
Βρετανία: Η παραίτηση του αδελφού του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Τζο Τζόνσον, παραξένεψε αρκετούς, με τα βρετανικά Μέσα να φέρνουν στο «φως» το παρασκήνιο της.

Βρετανία: Φως στο παρασκήνιο της απόφασης του αδερφού του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Τζο Τζόνσον να παραιτηθεί από την κυβέρνηση ρίχνουν βρετανικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Sun», πήγες από το οικογενειακό περιβάλλον λένε ότι η σύζυγος του Τζο Τζόνσον, Αμέλια Τζέντλεμαν τον πίεσε να εγκαταλείψει το υπουργικό του πόστο καθώς εντείνεται η εμφύλια διαμάχη στους Τόρις για το Brexit.

Η 47χρονη Αμέλια, η οποία είναι μητέρα των δύο παιδιών του Τζο Τζόνσον, εργάζεται ως δημοσιογράφος στην κεντροαριστερή «The Guardian» και αρκετές φορές έχει σχολιάσει μέσω Twitter τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση μεταχειρίζεται τους μετανάστες. Είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν και συνδέεται φιλικά με την πρώην σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον, Μαρίνα Γουίλερ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη την πηγή από το περιβάλλον του Τζο Τζόνσον, η Αμέλια οργιζόταν με τα βάσανα που περνούσε η αγαπημένη συννυφάδα της λόγω του Μπόρις. «Την ώρα που η Μαρίνα ανέρρωνε από δύο εγχειρήσεις για την αντιμετώπιση καρκίνου των ωοθηκών ο Μπόρις σαλιάριζε με την Κάρι Σίμοντς. Δεν της άρεσε [της Αμέλια] καθόλου και έκανε τον βίο αβίωτο στον Τζο».

Μια άλλη πηγή είπε ότι οι Τζόνσον ήταν ανέκαθεν μια οικογένεια με διαφορές στις πολιτικές απόψεις, αλλά η Αμέλια δεν άντεξε άλλο. «Βλέποντας τον Μπόρις να προΐσταται μιας κατακερματισμένης κυβέρνησης, να απειλεί ότι θα παραβιάσει τον νόμο και να υπόσχεται ότι θα σύρει τη χώρα εκτός ΕΕ προτιμώντας σε αντίθετη περίπτωση να τον βρουν νεκρό σε χαντάκι», δεν άντεξε. Διεμήνυσε λοιπόν στον Τζο ότι θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σ’ εκείνη και τον αδελφό του».

Βρετανία: Αγεφύρωτες διαφορές στην οικογένεια Τζόνσον

Η παραίτηση του 47χρονου υφυπουργού την Παρασκευή κατάφερε ένα μεγάλο πλήγμα στον Μπόρις. Ο Τζο Τζόνσον, πιο επιτυχημένος ακαδημαϊκά από τον αδελφό του, όχι μόνον παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά αποχώρησε και από τους Τόρις επικαλούμενος μια «ανεπίλυτη πιεστική κατάσταση» λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο αδελφός του στο Brexit, η οποία, όπως είπε, δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας.

Τα μέλη της οικογένειας Τζόνσον έχουν διαφωνήσει πολλές φορές επί σημαντικών θεμάτων και έχουν υποστηρίξει διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. «Από πολιτική άποψη είμαστε μια οικογένεια μιγάδων κι ο πατέρας έχει την τάση να παντρεύεται σοσιαλίστριες», είπαν σε μια συνέντευξη ο Μπόρις Τζόνσον κι η αδελφή του Ρέιτσελ. Ο πατέρας τους, Στάνλεϊ Τζόνσον, ήταν πρώην βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος κι η μητέρα τους η ζωγράφος Σάρλοτ Γουόλ, που υποστηρίζει την βρετανική κεντροαριστερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments