Ελλάδα

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς
Πρώτη μέρα στο σχολείο: Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφιέρωσε το doodle της για σήμερα (11/9) η Google.

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Αφιερωμένο στην πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς είναι σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, το doodle της Google. Παραδοσιακά στην Ελλάδα τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου ή αλλιώς την πρώτη επόμενη Δευτέρα, εφόσον η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Σάββατο ή Κυριακή. Όσον αφορά άλλες χώρες του κόσμου, συνήθως, το σχολικό έτος ξεκινά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στο Βόρειο Ημισφαίριο και τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο. Ωστόσο αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Ενδεικτικά, στην Ευρώπη η σχολική χρονιά ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, τη Γαλλία και τη Λετονία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε τοπικό επίπεδο, συνεπώς δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία αρχίζουν τα σχολεία.

Στην Ασία, το σχολικό έτος εκκινεί συνήθως τον Ιούνιο σε Φιλιππίνες και Ινδία, ενώ στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, όταν ανθίζουν οι κερασιές. Σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα σχολεία συνήθως ανοίγουν τον Ιανουάριο, ενώ στην Αφρική – για παράδειγμα σε Τυνησία, Μαρόκο και Αίγυπτο – τα μαθήματα εκκινούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου

Κατά τον 20ο αιώνα, συνηθιζόταν η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς να τοποθετείται σύντομα μετά την Ημέρα της Εργασίας (αρχές Σεπτεμβρίου), ενώ σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα. Ωστόσο, σε όλο τον κόσμο παρατηρείται η τάση το νέο σχολικό έτος να εκκινεί νωρίτερα, ήδη από τον Αύγουστο ή ακόμα και τα τέλη Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments