Αθλητισμός

Ισπανία – Αυστραλία 95-88

Ισπανία – Αυστραλία 95-88
Ισπανία - Αυστραλία 95-88: Τεράστιο ματς στο Πεκίνο, με τους Αυστραλούς να είναι συγκινητικοί, αλλά τους Ισπανούς να έχουν την πείρα και τον τρόπο. Με ηγέτη τον Μάρκ Γκασόλ και τα μεγάλα σουτ του Γιουλ, η "φούρια ρόχα" επικράτησε των "καγκουρό" στη δεύτερη παράταση και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.

Ισπανία – Αυστραλία 95-88: Ματσάρα στο Πεκίνο, με την πιο επιτυχημένη ομάδα του 21ου αιώνα να αντιμετωπίζει την εξαιρετική ομάδα της Αυστραλίας. Δύο παρατάσεις, εναλλαγές στο σκορ, μεγάλα σουτ, ψύχραιμο αίμα στις βολές και στο τέλος… η “φούρια ρόχα”. Με ηγέτη τον Μάρκ Γκασόλ και τα μεγάλα σουτ του Γιουλ, η “φούρια ρόχα” επικράτησε των “καγκουρό” στη δεύτερη παράταση και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.

Για τρία δεκάλεπτα, η κυκλοφορία, η πολυφωνία στην επίθεση και το πάθος των Αυστραλών τους κατέτασσαν ως… φαβορί για το ματς, αλλά στο τέλος, η αστοχία έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να μείνουν ζωντανοί, με τον Πάτι Μιλς να χάνει μία κρίσιμη βολή και το ματς να πηγαίνει… δύο φορές στον εξτρά χρόνο. Εκεί, οι άπειροι Αυστραλοί έχασαν τη συγκέντρωσή τους, έχοντας απέναντί τους μία πολύ έμπειρη ομάδα. Ο σπουδαίος Μαρκ Γκασόλ και ο Σέρχιο Γιουλ έκαναν τη διαφορά, ανοίγοντας την ψαλίδα στη δεύτερη παράταση. Με επιμέρους 10-2, ουσιαστικά το ματς “καθάρισε” για τη “φούρια ρόχα”, η οποία πλέον περιμένει τον αντίπαλό της από το ματς Γαλλία – Αργεντινή.

Από την άλλη πλευρά, οι Αυστραλοί μπορεί μεν να είναι στεναχωρημένοι για την έκβαση του ματς, αλλά ήδη έχουν φτάσει πιο ψηλά από ποτέ στην ιστορία τους. Κόντρα στον ηττημένο από το παιχνίδι της Γαλλίας με την Αργεντινή, τα “καγκουρώ” θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία τους.

Φοβερή εμφάνιση από τον Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος σημείωσε 33 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Από κοντά οι Ρίκι Ρούμπιο (19 ματς – 12 ασίστ) και  Σέρχιο Γιουλ (17 πόντοι – μεγάλα σουτ στην παράταση). Για την Αυστραλία, ο Πάτι Μιλς ήταν ο ωραίος (34π) αλλά παράλληλα ο μοιραίος στα κρίσιμα σημεία, με τον Νικ Κέι άξιο συμπαραστάτη (16π – 11ρ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments